گزارش تحلیلی | ناامنی غذایی در افغانستان جان میلیونها نفر را تهدید میکند
بعد از بازگشت طالبان به قدرت، وضعیت اقتصادی در افغانستان به شدت به خطر افتاده است و منجر به ناامنی شدید در زمینه تأمین غذا برای جمعیت افغانستان شده است.
سازمان جهانی غذا در بیانیهای اعلام کرد که بیش از ۱۵ میلیون تن از جمعیت افغانستان هنوز با ناامنی غذایی در سطح بحرانی یا اضطراری مواجه هستند.
در این بیانیه که روز سهشنبه (۹ خرداد) منتشر شد، سازمان جهانی غذا از کمکهای چین در سال ۲۰۲۳ برای رفع این مشکل استقبال کرده است.
در این راستا، وانگ یو، سفیر چین در افغانستان، اظهار کرده است که چین از سال ۲۰۲۲ شروع به ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان کرده است و همچنان به رساندن کمکهای مواد غذایی به مردم این کشور ادامه خواهد داد.
به گفته وانگ یو، چین و افغانستان همسایه و دوست خوبی هستند و این کمکهای بشردوستانه که برای کمک به مردم افغانستان تا از شرایط سخت خارج شوند ارسال میشود، نشانه دوستی و همبستگی پکن است.
در این میان، خانم شاووی لی، رییس و نماینده برنامه غذایی جهان در افغانستان، اعلام کرده است که امسال این برنامه با کمبود جدی بودجه مواجه است و در این شرایط، کمکهای دیگری همچون کمکهای چین، نیازمندیهای اساسی مرد را فراهم میکنند.
او افزوده است که برای جلوگیری از تشدید بحران گرسنگی و سوءتغذیه در افغانستان، نیاز به کمکهای بشردوستانه پایدار و بلندمدت وجود دارد.
با توجه به کمبود بودجه، سازمان جهانی غذا مجبور به کاهش بستههای کمک غذایی به همه خانوادهها و کاهش تعداد مستفدین شده است. با این حال، با کمک چین، سازمان جهانی غذا قصد دارد در دو ماه آینده حدود ۷۰ هزار تن کمک غذایی را در افغانستان توزیع کند.
وضعیت اقتصادی در افغانستان پس از تسلط مجدد طالبان به شدت به خطر افتاده است و باعث گسترش دامنه فقر و افزایش بیکاری شده است.
همچنین، برخی منابع نشان میدهند که بسیاری از مردم افغانستان به دلیل ناامنی و عدم پایبندی به قوانین، از دسترسی به منابع غذایی و مواد اولیه ضروری برای زندگی روزمره خود محروم شدهاند.
سازمان ملل متحد بارها اعلام کرده است که برای رسیدن به یک وضعیت پایدار در افغانستان، نیاز به کمکهای بشردوستانه و بلندمدت از جامعه بینالمللی است.
عدم پایبندی به قوانین، ناامنی و جنگ در افغانستان از دیگر عواملی هستند که باعث شدهاند که بیشترین صدمات را بر دوش مردم این کشور ببینند. بنابراین، برای رفع مشکلات غذایی در افغانستان و همچنین حل مشکلات امنیتی و اقتصادی، نیاز به هماهنگی و همکاری جهانی است.
از طرفی، کمکهای بشردوستانه از سوی کشورهایی همچون چین، میتواند به مردم افغانستان در کاهش ناامنیغذایی کمک کند و به آنان امید به زندگی بهتر را بخشید. با این حال، برای رسیدن به یک وضعیت پایدار، نیاز به توجه به مسائل اقتصادی، امنیتی و سیاسی نیز وجود دارد. بنابراین، همکاری بین کشورها و دولتها به منظور حل مسائل در افغانستان بسیار حیاتی است.
گفتنی است که باید به این نکته توجه کرد که بیشترین صدمات از ناامنی و بحرانهای امنیتی به مردم عادی و بیگناه افغانستان وارد میشود. بنابراین، بشریت به ویژه جامعه بینالمللی باید در این زمینه تلاش کند تا با همکمک به مردم افغانستان، آنان را از شرایط سخت و ناامنی غذایی نجات دهد و به آنان امید به زندگی بهتر را بخشید.