اشتباه غذایی مادران شیرده که باعث حساسیت نوزاد میشود
متخصصان کودک معتقدند حساسیت نوزاد به شیر که بسیار هم در بین آنها شایع شده، از اشتباهات غذایی مادران سرچشمه میگیرد.
برخی از مادران شیرده در بدو تولد فرزندشان، به اشتباه لبنیات را از سبد غذایی خود حذف میکنند و با این اشتباه بزرگ، مهمترین منبع غذایی کودک را از او دریغ کرده که اینکار برای خود و فرزندشان نیز مضر است.
متخصصان کودک توصیه میکنند مادران شیردهی که نوزاد را از شیر خود تغذیه میکنند، به هیچ عنوان بدون دستور پزشک هیچ یک از اقلام سبد غذایی معمول خود را حذف نکنند، چرا که در رشد نوزاد تاثیر منفی خواهد داشت.
البته فستفودها و غذاهای این دست، که ارزش غذایی ندارند و ضرر آنها بیشتر است، حذف آنها تاثیری در رشد نوزاد نخواهد داشت.
حذف مواد غذایی حساسیتزا مثل پروتئینهای گاوی، لبنیات، گندم، غذاهای دریایی، آجیلها، گوشت یا سویا حتما با دستور پزشک انجام شود.
پزشکان سرمنشأ حساسیت نوزادان به شیر را حساسیت به پروتئینهای گاوی در وهله اول میدانند.
اگر با حذف شیر شرایط نوزاد بهتر نشود باید در بازههای زمانی دوهفتهای سایر مواد غذایی تا رسیدن به شرایط طبیعی نیز حذف شود.
در شرایطی که حذف غذایی که نوزاد به آن حساسیت دارد، سلامت نوزاد را به روند عادی رساند، مادر باید حداقل در بازه زمانی ۶ تا ۹ ماهه رژیم عاری از ماده حساسیتزا را رعایت کند.
اگر مواردی از حساسیت مثل اگزمای پوستی، اسهال، دفع خون در مدفوع، علامتهای تنفسی مثل سرفه زیاد، حساسیت، خسخس و صدایی شبیه سوتزدن هنگام تنفس در نوزاد دیده شد، در درجه اول احتمال حساسیت به پروتئین گاوی وجود دارد.
استفاده از پروتئینهای هیدرولیزه و مخصوصی که از سوی متخصصان آلرژی و کودک تجویز میشود، راه درمانی حساسیت به پروتئینهای گاوی و شکسته است.