سوءاستفاده متقلبها از بیماری ترانه سینمای ایران
این روزها که ترانه علیدوستی بازیگر سرشناس سینمای ایران به دلیل ابتلا به بیماری سندروم دِرِس روی تخت بیمارستان است، تصاویری از چهرههای مشهور در کنار او در فضای مجازی منتشر شده که مشخص است برخی از آنها فتوشاپ است.
این روزها بیماری ترانه علیدوستی پای برخی از هنرمندان و چهرههای مشهور را برای عیادت به بیمارستان کشانده که تصاویر آنها در فضای مجازی منتشر شده است.
اما برخی از این تصاویر با کمک فتوشاپ درست شده و صرفا برای بیشتر دیده شدن در فضای مجازی منتشر شدهاند.
یکی از مهمترین عکسهایی که دستمایۀ این جعلهای فتوشاپی قرار گرفته مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلمها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.
در یکی از این تصاویر که به کمک هوش مصنوعی و فتوشاپ ساخته شده، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشتهاند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه به جای مهران مدیری قرار گرفته است.
این تصویر بهقدری ناشیانه جعل شده که حتی موهای مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی گذاشته بودند و به لباس زمستانی حمید علیدوستی که با هوای بهاری همخوانی ندارد توجهی نشده است.
نکته تاسفبرانگیز ماجرا بیتوجهی رسانهها به صحت و سقم خبر و تصویر بوده که با همان شکل در صفحات خود منتشر کردهاند.
این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوور بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانهای است.
به نظر میرسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجهاند. اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلیتر جامعهشناسانه مورد تحلیل قرار دهیم، باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید میکند.
سوءاستفاده از شهرت فقط توسط افراد مشهور صورت نمیگیرد بلکه گاهی با شهرت آنها رخ میدهد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانهای امروز، رعایت اخلاق رسانهای جای خود را به بیاخلاقی و سوءاستفاده داده است.