نسل دایناسورها منقرض نشده است!
دانشمندان با بررسی پرهای فسیل یک دایناسور زیر نور اشعه ایکس و مادون قرمز، دریافتند که بافت پرهای آن، حاوی مقادیر زیادی پروتیین بتاست که شباهت آنها را به پرندگان امروزی تایید میکند و نشان میدهد که پرندگان امروز نوادگان دایناسورهای دیروزند.
دکتر تیفانی اسلیتر، دیرینهشناس دانشگاه کورک (UCC) و سرپرست مطالعهای جدید روی پرهای فسیل یک دایناسور در چین که نتایج آن در مجله Nature Ecology and Evolution منتشر شد میگوید: «پرهای دایناسورها از نظر ترکیب پروتئینی بسیار شبیه به پرندگان امروزی هستند. ما با استفاده از اشعه ایکس و نور مادون قرمز، متوجه شدیم که پرهای دایناسور سینورنیتوسور درست مانند پرهای پرندگان امروزی، حاوی مقدار زیادی پروتئین بتا هستند.»
اسپلیتر معتقد است پرندگان امروزی از دایناسورهای تروپود دو پا تکامل یافتهاند که مدتها قبل از رویداد انقراض که پایان «عصر دایناسورها» را در ۶۶ میلیون سال پیش شاهد بود، پرهایی داشتند! در واقع پرندگان دایناسورهای زنده هستند.
محققان در آزمایشات قبلی به پروتئین آلفا کراتین در پرهای دایناسورها رسیده بودند و باتوجه به وجود پروتئین بتا کراتین در پرندگان امروزی که برای قدرتمندتر شدن بالهای پروازشان است، شباهت آنها رد میشد.
اما در مطالعات جدید اسلیتر و گروهش دریافتند که پروتیین موجود در پرهای دایناسور، در واقع همان بتا کراتین است که در طول میلیونها سال پروسه فسیل شدن، به آلفا تغییر ماهیت داده است. این بدین معناست که پرندگان امروزی از نوادگان دایناسورهای منقرض شده هستند.