یک مقام وزارت بهداشت ایران: کاهش ۲۵ درصدی زاد و ولد در ۴ سال اخیر
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ایران از روند کاهشی زاد و ولد در کشور و عوامل موثر در آن ابراز نگرانی کرده است.
حامد برکاتی، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ایران گفته است که «ایران از نظر ساختار جمعیتی به سرعت به سوی مشکل پیش میرود، فرصت مداخله کوتاه است و عقلای کشور با هر مرام و مسلکی و در هر خط و جبهه سیاسی، راست یا چپ که هستند، باید این موضوع را باور کرده و برای رفع آن تلاش کنند.»
آقای برکاتی با تاکید بر روند کاهشی رشد جمعیت در این کشور، گفت: «در چهار سال اخیر، روند زاد و ولد در کشور حدود ۲۵ درصد کاهش داشته است.»
حامد برکاتی گفت در سالهای ۹۴ و ۹۵ نرخ باروری زنان در ایران نزدیک به ۲.۱ بود ولی اکنون این نرخ ۱.۷ است.
او درباره روند کاهشی تولدها در ایران ادامه داد: «از یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد در سال ۹۴ به یک میلیون و ۱۹۶ هزار تولد در سال ۹۸ و یک میلیون و ۱۲۰ هزار تولد در سال ۹۹ رسیدیم.»
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت کاهش ۲۵ درصدی زادوولد در سالهای اخیر بهدلیل کاهش زادوولدها در دهه ۷۰ به همین میزان است.
برکاتی ادامه داد: در حال حاضر، به طور متوسط حدود ۴ سال پس از ازدواج اولین فرزند زوجین به دنیا میآید. همین عدد برای فاصله بین فرزند اول و دوم حدود ۵ سال است. این در حالی است که متوسط سن ازدواج هم افزایش یافته است.
رهبر ایران بارها تاکید کرده است که جمعیت ایران باید افزایش یابد و فرزندآوری باید به «فرهنگ» تبدیل شود.
علی خامنهای بارها بر لزوم افزایش جمعیت در ایران تاکید کرده، با این حال این خواسته او با واکنشهای مختلفی روبهرو شده و شماری از تحلیلگران با اشاره به چالشهای زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی، تردیدهایی را در این مورد مطرح کردهاند.
خامنهای سال گذشته گفت: «این موضوعی است که بارها در این چند سال اخیر تاکید کردهام، ولی متاسفانه این تاکیدها تاثیر زیادی نداشته است.»