از شهر پنهان تا بیگانگان: ۵ شایعه برتر درباره اهرام

اهرام مصر از برجستهترین بناهای باستانشناسی هستند که همیشه مردم را مجذوب خود کرده و شایعات و داستانهای هیجانانگیز زیادی را نیز به دنبال داشتهاند.
یکی از جدیدترین شایعات مربوط به وجود «شهری عظیم در زیر اهرام» است که اخیراً توسط باستانشناسان افشا شد.
شهر زیر اهرام
چند روز قبل، گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه تیمی از محققان ایتالیایی از فناوری راداری مدرن استفاده کردهاند و آنچه را که بهعنوان «شهری عظیم» در زیر هرم شاه خفره در جیزه پنهان شده، کشف کردهاند.
بر اساس گزارشهایی که در برخی رسانهها منتشر شده است، این محققان ادعا کردند که این شهر در منطقهای تا ۴۰۰۰ فوت زیر هرم امتداد دارد و شامل شبکهای از تونلها و اتاقهای مخفی است.
کارشناسان و باستانشناسان بلافاصله به این ادعاها پاسخ دادند که برجستهترین در میان آنها دکتر زاهی هاواس باستانشناس مصری بود که در بیانیهای به العین نیوز قاطعانه وجود هرگونه شهری در زیر اهرام را رد کرد و این شایعات را «کاملاً غیر علمی» توصیف کرد.
هاواس در اظهارات خود تأیید کرد که شورای عالی آثار باستانی در آن دوره هیچ مجوزی به هیچ مأموریت یا تیم خارجی برای کار در داخل هرم شاه خفره نداده است.
وی همچنین افزود: پایه هرم شاه خفره یک صخره طبیعی به ارتفاع ۸ متر است و هیچگونه شواهد علمی و باستانشناسی مبنی بر وجود تونل یا گذرگاه در زیر این پایگاه یافت نشده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که فناوری راداری که گفته میشود در هیچ کار باستانشناسی زیر هرم به کار گرفته نشده است، و اظهار داشت که هر آنچه در این مورد منتشر شده ساختگی محض بوده و هدف آن برانگیختن بحث و جدل در مورد تمدن مصر باستان است.
وی اظهار داشت: این شایعات چیزی جز تلاشی نافرجام برای تضعیف جایگاه تمدن مصر نیست و مانند شایعات قبلی به زبالهدان تاریخ خواهند رفت.
هاواس همچنین توضیح داد که مطالعات علمی اخیر در مورد اهرام، از جمله استفاده از تکنیکهای زمینشناسی مدرن، هیچ مدرکی برای حمایت از این نوع ادعا نشان نداده است. منطقه اطراف اهرام برای چندین دهه مورد بررسی دقیق قرار گرفته و هیچ مدرکی از شهر یا سازه زیرزمینی پیدا نشده است.
پروفسور لارنس کانیرز، کارشناس رادار در دانشگاه دنور، با هاواس موافق است و خاطرنشان میکند که فناوری مورد استفاده ممکن نیست بتواند به چنین عمقی در زمین نفوذ کند، و ایده یک شهر زیرزمینی «یک اغراق بزرگ» است.
پروفسور کانیرز در بیانیههای گزارش شده توسط دیلی میل اضافه کرد که ممکن است ساختارهای کوچکی مانند ستونها یا اتاقها در زیر اهرام وجود داشته باشد که شاید قدمت آنها به قبل از ساخت اهرام برمیگردد، با مثالی از قوم مایا در آمریکای مرکزی که بر فراز ورودی غارها اهرام میساختند که اهمیت مذهبی داشتند.
این اهرام با کمک بیگانگان ساخته شدهاند
یکی از رایجترین شایعات در طول اعصار این باور است که اهرام توسط مصریان باستان ساخته نشدهاند، بلکه بیگانگان در ساخت آنها دست داشتهاند.
بر اساس این نظریه، اهرام یک شگفتی معماری بسیار بزرگ هستند که توسط انسانها با استفاده از فناوریهای موجود در آن زمان ساخته شدهاند.
با این حال، شواهد باستانشناسی و نقشههای مهندسی که کشف شدهاند به طور قطعی ثابت کردهاند که اهرام توسط مصریان باستان با استفاده از ابزارها و روشهای معماری پیشرفته برای زمان خود ساخته شدهاند.
اهرام دروازههایی برای ورود به جهانهای دیگر هستند
برخی از مردم بر این باورند که اهرام فقط مقبرههای فراعنه نیستند، بلکه دروازههایی به جهانهای موازی یا زندگی پس از مرگ هستند، اگرچه هیچ مدرک علمی برای تأیید این ادعا وجود ندارد.
با این حال، این ایده در بسیاری از کتابها و فیلمها منتشر شده است، در واقع، اهرام بخشی از اعتقادات مصریان باستان در مورد زندگی پس از مرگ بودند، اما نه به عنوان دروازهای به جهانهای دیگر.
اتاق مخفی زیر پای ابوالهول
شایعه دیگری حاکی از وجود یک اتاق یا گذرگاه مخفی در زیر ابوالهول است که منجر به گم شدن گنج یا اسرار تمدنهای مرموز میشود. با این حال، این ادعاها پس از چندین کاوش گسترده و مطالعات باستانشناسی ابوالهول که هیچ مدرکی دال بر وجود این اتاق یا گذرگاههای مخفی پیدا نکرد، رد شد.
استفاده از انرژی مرموز برای ساخت اهرام
شایعه دیگری حاکی از آن است که مصریان باستان از نوعی انرژی اسرارآمیز یا فناوری پیشرفته برای ساختن اهرام استفاده میکردند، ایدهای مبتنی بر ناتوانی برخی افراد در توضیح نحوه جابجایی سنگهای عظیم.
تحقیقات علمی این افسانه را رد کرده و نشان داده است که مصریها از تکنیکهای مهندسی ساده اما موثر مانند سرسرههای شنی و جرثقیلهای چوبی برای حمل سنگها و ساخت اهرام استفاده میکردند.