پیام امیدوارکننده بیش از ۸۰۰ رهبر جهانی برای ریاست COP28
دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس COP28، پیامی امیدوارکننده از سوی بیش از ۸۰۰ رهبر از بخشهای تجارت، مالی، بشردوستی، سیاست، دانشگاه و جامعه مدنی دریافت کرد.
در پیامی که از سوی بیش از ۸۰۰ رهبر جهانی برای ریاست COP28 ارسال شده مشخص شد که آنها حمایت خود را از او برای بالا بردن سقف جاهطلبی آب و هوا تأیید میکنند.
در متن پیام بینالمللی که توسط رهبران بخش جهانی امضا شد، آمده است: «در حالی که وارد روزهای پایانی کنفرانس COP28 میشویم، به یک نتیجه روشن در مورد لزوم ایجاد یک تغییر کیفی در اقدام اقلیمی رسیدهایم. جهان و مردم آن، برای حفظ امکان دستیابی به هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد باید به نتایج واقعی دست یابند، اما دستیابی به این ماموریت تاریخی ما را ملزم به انجام یک کار تیمی میکند.»
این پیام توضیح داد که نشانههایی از تحول و فرصتها در سراسر بخشها و جامعه در اطراف ما وجود دارد. در عین حال، وضعیت اضطراری آب و هوایی شدیدتر از همیشه است. این به ما بستگی دارد که از این فرصت استفاده کنیم، زیرا آنچه در اینجا در دبی انجام میشود باید یک میراث تاریخی به جا بگذارد که سرنوشت نسلهای آینده را تعیین میکند.
امضا کنندگان این نامه گفتند: ما مدیران عامل، شهرداران، فرمانداران، سرمایهگذاران، مردم بومی، کارکنان بهداشت، جوانان، رهبران مذهبی، دانشمندان و ورزشکاران با شجاعت و عزم در کنار رئیس COP28 و همه طرفها ایستادهایم تا یک طرح واکنش سریع به تلفات جهانی را تدوین کنیم.
اقدام اقلیمی
امضاکنندگان این نامه تاکید کردند که راههای ایجاد یک تغییر کیفی در اقدامات اقلیمی و ایجاد نتایج عملی شامل انتقال تدریجی، منظم و مسئولانه به دور از انواع سوختهای فسیلی است که انتشار آنها به شیوهای عادلانه در مسیر ۱.۵ درجه سانتیگراد، کاهش نمییابد. در حالی که دوبرابر شدن ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر را تضمین میکند.
رشد جهانی تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطوح سال ۲۰۲۲ سه برابر خواهد شد، بهرهوری انرژی دو برابر خواهد شد و محیطی مناسب برای گسترش دامنه تامین مالی دولتی و خصوصی و در دسترس قرار دادن آن در اختیار افرادی که بیشتر به آن نیاز دارند قرار خواهد گرفت.
امضاکنندگان تاکید کردند که ریاست امارات متحده عربی بر این کنفرانس مدل جدیدی را برای اقدام اقلیمی ارائه میکند که تمرکز را از اولویتهای مذاکره به اجرا و پیشرفت واقعی تغییر میدهد و مهارت ریاست کنفرانس نقش مهمی در پیشبرد مذاکرات و کار سازمان دارد.
امضاکنندگان پیام بینالمللی بر لزوم ایفای نقش رهبری در اقدام و حمایت، تعیین قیمت کربن، سه برابر کردن سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، توقف جنگلزدایی، تخریب اراضی، تنوع زیستی و سایر تلفات اکوسیستم تا سال ۲۰۳۰، حمایت از کشورهای توسعهیافته، سرزمینهای مردم بومی، اطمینان از ارائه سیستمهای غذایی انعطافپذیر و ایجاد یک چارچوب جامع و تعیینکننده برای دستیابی به هدف جهانی در سازگاری، اشاره کردند.
آنها بر اهمیت حمایت از این نتایج از طریق اجرا و تشدید مشارکتهای ملی و برنامههای سازگاری ملی مدتها قبل از COP30 در سال ۲۰۲۵ تأکید کردند که در راستای هدف حفظ امکان جلوگیری از گرمایش جهانی بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد و متحد کردن تلاشها از همه طرفها و ذینفعان است.
فهرست امضاکنندگان این نامه شامل بیش از ۳۰۰ مدیرعامل شرکتهای جهانی، رهبران دولتهای محلی در بسیاری از کشورها، ۳۴ رهبر مالی، بیش از ۲۰ رهبر جهانی، بیش از ۲۴۰ سازمان غیردولتی و بیش از ۲۳۰ محقق و رهبر جوانان بود.