قلب انسان روی یک تراشه شروع به تپیدن کرد
دانشمندان با طراحی و شبیهسازی قلب انسان بر روی یک تراشه، در تلاشاند تا از این طریق خطرات داروهای شیمیدرمانی برای قلب را کشف کرده و راه چاره ای برای آنها بیابند.
در شرایطیکه به تازگی امکان شبیهسازی بیشتر اندامهای انسان برای تحقیقات پزشکی در نسخه کوچک فراهم شده و آن را به ابزاری نوظهور و کاربردی در آزمایشگاهها تبدیل کرده، دانشمندان و محققان برای رصد کردن نتایج و زیانهای داروهای شیمیدرمانی قلب بر روی بدن، قلب انسان را همراه با تپش، روی یک تراشه کوچک شبیهسازی کردند تا علاوه بر پیشبرد علم پزشکی در جهت درست، از خطر مرگ و میر بر اثر مصرف اینگونه داروها جلوگیری کنند.
تیم سازنده این تراشه از مرکز پزشکی سدراس سینای(Cedars-Sinai) در لسآنجلس آمریکا معتقد است که این تراشه نقش مهمی در آزمایش ایمنی درمانهای سرطان دارد، زیرا مشخص شده که در هنگام مبارزه با سلولهای سرطانی خطر آسیب قلبی نیز وجود دارد.
این تراشه با ارتقایی قابل توجه نسبت به مدلهای قبلی، شاهد بلوغ سلولهایی است که این تیم از سلولهای بنیادی پرتوان القایی انسان(hiPSCs) ایجاد کردهاند و توانایی آن در تپش بسیار شبیه به قلب انسان است و با سرعت ۶۰ تپش در دقیقه میتپد.
این ابتکار عمل از سوی پژوهشگران اتکای آنها به نمونههای حیوانی را برای آزمایشات سمی دارویی تاحد زیادی پایین میآورد. دانشمندان با شبیهسازی جریان خون و حرکات مکانیکی قلب در پاسخ به برخی درمانهای دارویی میتوانند مشکلات سمی احتمالی را که میتواند باعث آریتمی یا مرگ سلولهای عضلانی شود، پیشبینی کنند.
این تراشه قلب برای چندین هفته کارایی خود را حفظ کرد و فرصتی را برای تحقیقات طولانی مدت در مورد چگونگی تأثیر داروها و سایر عوامل محیطی بر قلب ارائه داد.
این تراشه علاوه بر کمک به تولید داروهای ایمنتر، درباره شناخت پیچیدگیهای بیماری قلبی، چگونگی شروع و پیشرفت آن و نحوه درمان آن نیز کمک بزرگی به دانشمندان و علم پزشکی میکند.