هیئت ارشد ایران برای بررسی حادثه غرق شدن مهاجران افغانی وارد کابل شد
یک هیئت بلندپایه ایران برای بررسی حادثه غرق شدن مهاجران افغانی امروز سه شنبه ۶ خرداد وارد کابل پايتخت افغانستان شد
یک هیئت بلندپایه ایران برای بررسی حادثه غرق شدن مهاجران افغانی امروز سه شنبه ۶ خرداد وارد کابل پايتخت افغانستان شد.
وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرد که هیئت بلندپایه ایران به ریاست محسن بهاروند، معاون حقوقی وزارت خارجه ایران وارد کابل شد.
بر اساس گزارشها، او در این سفر همراه با خود، وسایل و تجهیزات پژشکی را برای مبارزه با بیماری کووید – ۱۹ به کابل انتقال دادهاست.
در خبرنامه وزارت خارجه افغانستان آمده محمد حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه افغانستان، از همکاری ایران در دوران دشوار مبارزه با کرونا تشکر کردهاست.
در این خبرنامه هم آمده اتمر در مورد مراحل مختلف تحقیق هیئت افغانستان درباره حادثه مزبور و همچنین در مورد اسناد و مدارک بدست آمده صحبت کرده و خواهان توجه بیشتری دولت ایران به تحقیقات مشترک شدهاست.
اتمر گفت که هدف از این تحقیقات، دریافت حقایق، رسیدگی قانونی به عاملین آن و اتخاذ تدابیر لازم است تا در آینده از وقوع چنین حوادث ناگوار جلوگیری شود که ممکن بر روابط حسنه دو کشور دوست و همسایه تاثیرگذار باشد.
براساس خبرنامه وزارت خارجه افغانستان، بهاروند نیز از وقوع این حادثه ابراز تأسف و آن را محکوم کردهاست.
او افزود که به هیچ وجه برای مردم و دولت ایران این کار قابل قبول نيست و دولتش متعهد است این حادثه را مشترکا با هیأت افغانستان بررسی کند.
وى ادامه داد که اسناد و مدارک تهیه شده توسط هیئت افغانستان را دریافت کردهاست و توسط دستگاه های ذىدخل دولتش تحقيق و بررسى خواهد شد و نتایج آن به افغانستان رسانده خواهد شد.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد که هدف از سفر هیئت ايرانى، بررسی حادثه غرق شدن مهاجران افغانی در رودخانه هیرمند است. طرف ایران گفته مستنداتی دارد که وقوع حادثه را در حریمش تکذیب میکند.
چند هفته پیش خبری منتشر شد که به نقل از برخی مقامات افغانستان و شاهدان گفته شده بود که مرزبانان ایرانی پس از شکنجه ۴۶ مسافر افغانی، آنها را در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ وادار به پریدن به داخل رودخانه هیرمند کردند.
محمد حمید طهماسی، رئیس هیئت تحقیق افغانستان روز شنبه ۲۷ اردیبهشت در گفتگویی با رئیس جمهوری افغانستان گفته بود که این حادثه بر اساس اسناد، مدارک، شواهد، ویدیوها، تصاویر و اقرار متضررین از نگاه فنی، حرفهای و حقوقی و همچنان بر مبنای اسناد، کنوانسیونها، لوایح و تصامیم بینالمللی بررسی شدهاست.
طهماسی در خصوص یافتههای خود گفته بود که ۴۶ شهروند افغانى وارد خاک ایران شده بودند که از این تعداد ۱۲ نفر کشته، ۱۷ نفر ناپدید است و ۱۷ تن دیگر نیز نجات یافتهاست. او گفت كه قربانیان از ولایتهای هرات و فاریاب هستند. اما ایران این اتهام را قویا تکذیب کردهاست.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، رسما چنین حادثهای رد کرده و گفته بود كه در تاریخ مورد نظر و در محدوده ادعایی چنان واقعهای رخ نداده و هيچ مواجههای از سوی نیروهای ایرانی با اتباع افغانی گزارش نشدهاست.