افزایش سرقت آثار باستانی در ایران به دلیل فقر
یونسکو در رتبه بندی خود ایران را در رتبه هفتم جهان از نظر دارا بودن میراث باستانی و تاریخی رده بندی کرده است. با این وجود، این کشور امروز گرفتار غارت و تخریب آثار و اماکن باستانی، به دلیل فقر قرار گرفته است.
روزنامه بریتانیایی «تلگراف» در یک گزارش به در معرض خطر بودن آثار باستانی و تاریخی ایران اشاره کرده و نوشت: «به دلیل فقر، موج سرقت آثار باستانی و حفاریهای غیرقانونی در ایران درحال افزایش است.»
در این گزارش همچنین آمده است که «یک کرد ایرانی از شهر کرمانشاه که خود را کاراگاه «پوارو» در عرصه باستان شناسی ایران میخواند، میگوید که او بزرگترین باستانشناس ایرانی است اما به هیچ دانشگاه و دولتی وابسته نیست.»
بر اساس این گزارش، «پوارو» که چند ین حساب در اینستاگرام دارد و یکی از آنها حدود ۲۶۰ هزار دنبالکننده دارد، نام خود را از شخصیت محقق رمان های پلیسی آگاتا کریستی گرفته، و ادعا کرد که او متخصص کشف آثار باستانی و گنجیابی است.
او در ویدئویی میگوید که گورها و مقبرههای پادشاهان ایران به طور آشکارا با کاوش قابل دسترسی هستند.
شایان ذکر است که این روزها، نمایشگاه "ایران حماسی" در موزه "ویکتوریا اند آلبرت" لندن با هدف نمایش پنج هزار سال تاریخ و فرهنگ ایران برگزار شده است.
این نمایشگاه آثار خیرهکنندهای از مکانهای تاریخی مانند تخت جمشید و اماکن باستانی در اصفهان را به نمایش گذاشته است؛ دقیقا از همان نوع آثار ارزشمندی که شکارچیان گنج به دنبال آن هستند.
در همین راستا، خبرگزاری مهر از حفاریهای غیر قانونی در ۲۲ مکان مختلف در سراسر ایران خبر داده است.
همچنین، این هفته، پلیس ایران در شهر دزفول در استان خوزستان پنج مرد را به اتهام عضویت در یک باند غارت آثار باستانی بازداشت کرده است.
حفاریهای غیرقانونی در ایران به قدری گسترش یافته که گزارشهایی از مردان که در جریان حفاریها کشته میشوند منتشر شدهاند؛ از جمله مرگ یک مرد ۳۰ ساله هنگام حفاری غیرقانونی در استان گیلان و بازداشت سه تن از همکاران اش توسط نیروهای حفاظت از میراث فرهنگی ایران.