اهمیت افزایش سرمایهگذاری در انرژی پاک در کشورهای در حال توسعه
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه خواستار سرمایهگذاری هنگفت در زمینه انرژی پاک در کشورهای در حال توسعه شد و گفت که در غیر این صورت امید چندانی برای دستیابی به اهداف اقلیمی تا سال ۲۰۳۰ وجود ندارد.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) اعلام کرد که کشورهای در حال توسعه، بهطور سالانه به حدود ۱.۷ تریلیون دلار سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیاز دارند، اما هنوز با این رقم فاصله زیادی دارند، زیرا آنها سرمایهگذاری مستقیم خارجی در انرژی پاک را به ارزش تنها ۵۴۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ جذب کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: ما نمیتوانیم بدون سرمایهگذاری گسترده بخش خصوصی در منابع انرژی تجدیدپذیر در کشورهای در حال توسعه، نیازهای انرژی جهان را برآورده کنیم و از سیاره و آینده خود محافظت کنیم.
وی افزود: «ما دستکم یک دهه از تلاش خود برای مقابله با گرمایش آب و هوا عقب هستیم. بنابراین سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر در کشورهای در حال توسعه ضروری است و اقتصادیترین راه برای پر کردن شکاف انرژی به حساب میآید.»
وی توضیح داد: «اما در حالیکه انتقال به انرژیهای تجدیدپذیر یک اولویت جهانی است، سرمایهگذاری در زیرساختهای انرژی و کارایی آن، هنوز بسیار کمتر از میزان مورد نیاز است.»
بر اساس گزارش سالانه UNCTAD، سرمایهگذاری بینالمللی در انرژیهای تجدیدپذیر از زمان انعقاد توافقنامه آب و هوای پاریس در سال ۲۰۱۵ تقریباً سه برابر شده است.
اما گزارشها حاکی از آن است که بیشتر این افزایش در کشورهای توسعه یافته بوده است.
وی توضیح داد که از سال ۲۰۱۵، سی و یک کشور در حال توسعه، که ۱۱ مورد از آنها در زمره کشورهای کمتر توسعه یافته قرار دارند، هنوز هیچ پروژه سرمایهگذاری بزرگ بینالمللی در منابع انرژیهای تجدیدپذیر یا سایر بخشهای انتقال انرژی را ثبت نکردهاند.