ایران خواستار انجام رسیدگی به کوتاهی طرفین اروپایی در برجام شد
ایران در یک نامه رسمی به کمیسیون مشترک برجام موارد عدم پایبندی سه کشور اروپایی به آن را به این کمیسیون ارجاع داد
به گزارش پایگاه خبری انتخاب، ایران در یک نامه رسمی به کمیسیون مشترک برجام که مسئول نظارت بر اجرای این توافق است، موارد عدم پایبندی سه کشور اروپایی به برجام را به این کمیسیون ارجاع داد و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگکننده این کمیسیون، به طور رسمی درباره دریافت درخواست ایران بیانهای صادر کرد.
روز جمعه عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، خبر داده بود که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، این نامه را طبق بند ۳۶ برجام به جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام، فرستادهاست.
ساعاتی پس از آن جوسپ بورل، در بیانیهای به طور رسمی، دریافت درخواست ایران را اعلام کرد.
ایران پیشتر عدم پایبندی آلمان، بریتانیا و فرانسه را به کمیسیون مشترک برجام ارجاع داده بود.
جوسپ بورل، هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام، در بیانیهاش گفت: «همانگونه که پیشتر گفتهام، مکانیسم حل اختلاف نیازمند تلاشهاى شديد همه با حسن نیت است، و از شرکتکنندگان برجام خواستیم با این روحیه و در چارچوب برجام، به سمت این روند حرکت کنند».
وزارت امور خارجه ایران در نامه مزبور گفت که ايران برای اجرای کامل برجام آماده است اما از سه کشور اروپایی خواست به جای حرکت در مسیر سیاست فشار حداکثری ایالات متحده آمریکا، با پایبندی به تعهداتشان، زمینه حفظ و اجرای کامل برجام را فراهم بياورند.
وزارت خارجه ایران هم افزود که هرگونه مداخله در همکاریهای پادمانی جاری بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مغایر برجام است و میتواند بر اين همکاریها برای نظارت بر فعالیتهاى هستهای ایران، تأثیر منفی بگذارد.
برجام یا توافق هستهای ایران، پنج سال پیش بین ایران و شش قدرت جهانی یعنی آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان به امضا رسيد و قرار بود با کاهش فعالیتهاى هستهای ایران، از تحریمها و محدودیتها هم کاسته شود.
در دیماه سال گذشته هم در پی آخرین مرحلهای که ایران اعلام کرد دیگر تعهدات برجامیاش را مد نظر نمیگیرد، سه طرف اروپایی، فرانسه، بریتانیا و آلمان، در بیانیه مشترکی رسما خواستار فعال شدن سازوکار رفع اختلاف در توافق برجام شدند.
چند روز بعد ژوسپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، به تهران سفر کرد و گفت: «توافق کردهایم مستقیما به سمت یک محدوده زمانی سفت و سخت که ما را متعهد خواهد کرد به شورای امنیت رجوع کنیم، نرویم».
این هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام افزود: «نمیخواهیم روندی شروع کنیم که به پایان برجام منجر شود، بلکه میخواهیم آن را زنده نگه داریم».