بیش از 300 نویسنده و فعال فرهنگی خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی شدند
سیصد و سی و پنج نویسنده، فعال فرهنگی و شاعر ایرانی در نامهای سرگشاده خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط نویسندگان دربند و دیگر دگراندیشان و آزادیخواهان زندانی شدند.
امضاکنندگان این نامه، مقامهای قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی را مسئول حفظ جان و سلامت زندانیان سیاسی از جمله بکتاش آبتین، کیوان صمیمی، کیوان باژن و رضا خندان مھابادی معرفی کردند.
آنها در این نامه خطاب به حاکمان جمهوری اسلامی نوشتند: با توجه به اخبار موحشی که از شیوع بیماری کرونا در زندان اوین و ابتلای برخی از ھمکاران در بندمان به این بیماری منتشر شده است، مسئولیت تام و تمام حفظ جان و سلامتی آنها را بر عھده شما میدانیم.
امضاکنندگان این نامه با تأکید بر اینکه «آزادی بیان و آزادی قلم جرم نیست»، نوشتند در این شرایط وخیم، دادن مرخصی به زندانیان سیاسی و عقیدتی، خصوصاً نویسندگان دربند، کمترین اقدامی بود که مقامهای جمهوری اسلامی میتوانستند در راستای صیانت از جان ارزشمند این نویسندگان انجام دھند.
در این نامه آمده است: «اکنون که متأسفانه بکتاش آبتین درگیر بیماری مھلک کرونا شده است، با یقین بدین موضوع که درمان او باید حتما در خارج از محیط زندان پیگیری و انجام شود، از شما قوه قضاییه، دولت و سازمان زندانھا میخواھیم پیش از وقوع فاجعهای جبرانناپذیر، او و دیگر یاران اھل قلم در بندمان را به فوریت آزاد کنید.»
امضاکنندگان که خود را نویسندگان، شاعران و اھالی مستقلِ قلم و فرھنگ معرفی کردند، خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط بکتاش آبتین، رضا خندان مھابادی، کیوان صمیمی، کیوان باژن و سایر نویسندگان و فعالان فرھنگی دربند شدند.
این ۳۳۵ نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی ابراز امیدواری کردند ھمه دگراندیشان، فعالان فرھنگی مستقل و نویسندگان آزادیخواه که جرمی جز باور راسخ به آزادی بیان و آزادی قلم ندارند، ھر چه زودتر از حبس و بند ناروا رھایی یابند و به آغوش خانوادهھا و دوستدارانشان بازگردند.
بکتاش آبتین و رضا خندان (مهابادی) از اعضای هیات دبیران کانون نویسندگان ایران و کیوان باژن عضو پیشین هیات دبیران این کانون، از روز شنبه پنجم مهرماه ۱۳۹۹ با حکم دادگاه انقلاب تهران به زندان اوین منتقل شدهاند.
اتهام این سه نویسنده «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» است، اما کانون نویسندگان این اتهامات را بیاساس خوانده است.