ایران انتقال پرونده خود به شورای حکام را «تست آخر دشمن» خواند
«محمد اسلامی»، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، انتقال پرونده هستهای این کشور به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را «تست آخر دشمن» نامید.
بر اساس گزارش رسانههای داخلی ایران، رئیس سازمان انرژی اتمی این کشور، امروز (یکشنبه - ۲۹ خرداد) بردن پرونده ایران به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را «تست آخر دشمن» خواند و گفت: «بهصورت کاملا حقوقی و قانونی پاسخ آنها را دادیم.»
محمد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم توضیح داد: «دشمنان در واپسین نفسهای خود، تست آخر خود را انجام دادند و پرونده ایران را به شورای حکام بردند که به صورت کاملا حقوقی و قانونی پاسخ آنها را دادیم.»
وی در ادامه افزود: «سازمانهای بینالمللی نباید از قدرت خود سوء استفاده کنند، و آنچه مهم بوده آن است که دنیا بداند ایران سه درصد از ظرفیت هستهای دنیا را دارد، اما بیش از ۲۵ درصد از بازرسیها از ایران انجام شده است.»
اسلامی همچنین درباره تصمیم شورای آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران به دلیل همکاری نکردن این کشور با آژانس گفته است: «اگر میخواهند به معاهده پایبند باشند، هر آنچه در آنجا توافق شده عین همان {نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر} میتواند اجرا شود.»
پیش از این شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با اکثریت آراء قطعنامهای علیه ایران به تصویب رسانده بود.
اين شورا همچنین ایران را متهم کرد که به برخی از پرسشهای این آژانس، از جمله درباره منشاء مواد رادیواکتیو کشف شده در سه مکان اعلام نشده پاسخهای قانعکنندهای نداده است.
وزارت خارجه ایران در بیانیهای اقدام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را محکوم و آن را به عنوان «اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده» توصیف کرده است.
این درحالی است که تروئیکای اروپایی و آمریکا در بیانیهای مشترک، از اقدام آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرده و خواستار همکاری فوری ایران با آژانس شدهاند.
در این بیانیه آمده است: « «ما از ایران میخواهیم که به فراخوان جامعه بینالمللی برای انجام تعهدات قانونی خود و همکاری با سازمان بینالمللی انرژی اتمی برای روشن شدن کامل و حلوفصل مسائل بدون تأخیر بیشتر گوش دهد.»
شایان ذکر است که فعالیتهای هستهای مخفیانه ایران در سایتهای مختلف در سراسر این کشور، به منبعی برای نگرانی کشورهای غربی و جامعه بینالمللی شده است.
در روزهای اخیر، مخالفان برنامه هستهای ایران به ویژه مقامات اسرائیلی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواستهاند پرونده ایران بار دیگر به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود.
این مسئله نگرانیهایی را در میان ناظران و تحلیلگران ایرانی به وجود آورده، اما هنوز مقامات ایران واکنشی به احتمال ارجاع پروندهای هستهای به شورای امنیت نشان ندادهاند.
بررسی تاریخی روندها پیرامون برنامه هستهای ایران بسیاری از کارشناسان این حوزه را به یاد سالهای نخستین دولت محمود احمدی نژاد و قطعنامههایی که در شورای حکام علیه برنامه هستهای ایران صادر میشد میاندازد؛ روندی که در نهایت به ارسال پرونده ایران به شورای امنیت و تصویب قطعنامههای متعدد و وضع تحریمهای شدید علیه ایران انجامید.