ایران در رتبههای بالای شکست عشقی در جهان

آخرین گزارش گالوب در مورد روابط عاطفی زوجها نشان میدهد ایرانیها جزو ۱۰ رتبه اول از نظر داشتن تجربه عاطفی منفی هستند و فشارهای زندگی روزمره در آنها باعث شده تا کوچکترین اختلاف نظری منجر به دعوا و ناراحتی بین آنها شود.
یک جامعهشناس از موسسه لگاتوم (Legatum Prosperity Index) براساس ۱۲ شاخص جهانی، میزان کامیابی ملتها را اندازهگیری کرده که در آن امنیت و ایمنی، محیطزیست، آموزش، سلامت، شرایط زندگی، کیفیت اقتصادی، سرمایه اجتماعی مثل اعتماد به نهادها، سیاستهای کشور و پول ملی مورد بررسی قرار گرفته است.
در آخرین گزارش، شاخص کامیابی ایران در بین ۱۶۷ کشور در رتبه ۱۲۶ قرار گرفته که رتبه ضعیفی برای این کشور به شمار میرود، و مشخص است که میزان اعتماد در ایران از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
این جامعهشناس یکی از دلایل بیاعتمادی مردم به دولت را شکاف و اختلاف طبقاتی اقشار جامعه عنوان کرده است. مسئلهای که در سال ۱۳۵۷ باعث نارضایتی مردم و در پی آن انقلاب اسلامی شد، در مقیاسی بزرگتر پس از ۴۵ سال نمو پیدا کرده و شرایط نسبت به آن زمان بدتر شده است.
از نظر این جامعهشناس اینگونه مسائل اجتماعی در روابط عاطفی زوجها نیز بسیار موثر است. بطوریکه فشار زندگی و مشکلات اقتصادی باعث سردی، اختلاف و جنگ و دعوا بین زوجها شده که در نهایت به شکست عشقی و جدایی منتج میگردد.