اعزام دومین ناو هواپیمابر آمریکا برای مقابله با ایران در خاورمیانه: آیا جنگ در راه است؟

وزیر دفاع آمریکا، پیت هگست، در اقدامی کمسابقه، دستور افزایش حضور ناوهای جنگی این کشور در خاورمیانه را صادر کرده و مقرر شده است که دو ناو هواپیمابر آمریکایی در ماه آینده در این منطقه مستقر شوند.
این تصمیم همزمان با افزایش حملات آمریکا به مواضع حوثیهای یمن اتخاذ شده است.
بر اساس اطلاعات یک مقام آمریکایی، این دومین بار در شش ماه گذشته است که ایالات متحده دو گروه ضربتی ناو هواپیمابر را در خاورمیانه حفظ میکند، در حالی که معمولاً تنها یک ناو در این منطقه حضور دارد. این میزان از استقرار نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه در سالهای اخیر بیسابقه بوده است.
به گفته این مقام، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه دستورات لازم را برای ادامه حضور ناو "یواساس هری اس. ترومن" در خاورمیانه به مدت حداقل یک ماه دیگر صادر کرده است. این ناو که در عملیات دریای سرخ علیه حوثیها مشارکت داشته، قرار بود در پایان ماه مارس به پایگاه خود در نورفولک ویرجینیا بازگردد.
علاوه بر این، ناو هواپیمابر "یواساس کارل وینسون"، که در اقیانوس آرام فعالیت میکرد، بنا به دستور هگست، مأموریت خود را برای سه ماه دیگر تمدید کرده و باید به سمت خاورمیانه حرکت کند. انتظار میرود این ناو در اوایل ماه آینده به منطقه برسد. این ناو پیش از این در رزمایشهایی مشترک با نیروهای ژاپن و کره جنوبی در دریای زرد و دریای ژاپن شرکت کرده و قرار بود طی سه هفته آینده به پایگاه خود در سندیگو بازگردد.
افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه نه تنها برای گسترش گشتزنیها و انجام حملات استفاده خواهد شد، بلکه بهعنوان پیامی آشکار برای بازدارندگی ایران، که حامی اصلی حوثیها محسوب میشود، تعبیر شده است.
حوثیها طی ماههای گذشته حملات متعددی علیه کشتیهای تجاری و نظامی انجام دادهاند. از ماه نوامبر ۲۰۲۳ تا ژانویه امسال، این گروه بیش از ۱۰۰ حمله با موشک و پهپاد علیه کشتیهای تجاری انجام داده که منجر به غرق شدن دو کشتی و کشته شدن چهار ملوان شده است. رهبران این گروه هدف از حملات خود را متوقف کردن جنگ اسرائیل علیه حماس در نوار غزه عنوان کردهاند.
این تصمیم همچنین در راستای تغییر سیاست دولت ترامپ برای مقابله با گروههای تحت حمایت ایران در منطقه اتخاذ شده است. دولت ترامپ اخیراً با کاهش محدودیتهای عملیاتی، مجوز بیشتری به فرماندهی مرکزی آمریکا برای انجام حملات علیه حوثیها داده است. برخلاف دولت بایدن که انجام حملات تهاجمی را نیازمند تأیید کاخ سفید میدانست، دولت ترامپ اختیار بیشتری به فرماندهان نظامی در منطقه داده است.