این ترانه ایرانی در ۴۸ ساعت شبکههای اجتماعی جهان را تسخیر کرد
احتمالاً طی ۴۸ ساعت گذشته، هیچ ترانهای به اندازه «گل یخ» از کوروش یغمایی در اکسپلور ایرانیها دیده و شنیده نشده است.
یکی از اتفاقاتی که به ترند شدن این ترانه کمک زیادی کرد، استفاده حساب کاربری باشگاه لیورپول انگلیس و همچنین پخش آن در استادیوم اتحاد منچستر سیتی است.
کارشناسان معتقدند که کوروش یغمایی بنیانگذار موسیقی راک در ایران است و همگام با پیشروان این سبک موسیقی در جهان مانند گروههای رولینگ استونز و بیتلز، این سبک را در ایران معرفی و شناساند. به همین خاطر او را پدر راک ایران لقب دادهاند.
این اولین بار نیست که ترانههای کوروش یغمایی برای مخاطبان غیر ایرانی منتشر میشود. در سال ۲۰۱۰ آلبومی به نام «Forge your own chains» یا «زنجیر خودت را بساز» منتشر شد که مجموعهای از بهترینهای پاپ دنیا در بین سالهای ۱۹۶۸ -۱۹۷۴ بود و "حجم خالی" از کوروش یغمایی نیز بخشی از این مجموعه بود.
همچنین در سال ۲۰۱۱، آلبومی با نام "Back From The Brink" توسط کاوه یغمایی، فرزند کوروش یغمایی منتشر شد که مجموعهای از بهترینهای پدرش قبل از انقلاب بود و ترانههایی مانند "تولد یک صدا"، "ساقه"، "خار"، "گل یخ" و "اخم نکن" در آن به گوش میرسد.
جالب است بدانید که در سال ۲۰۱۸، کانیه وست (همسر سابق کیم کارداشیان)، ترانه گل یخ را برای NAS، خواننده مشهور آمریکایی در سبک هیپهاپ سمپل کرد که شاید این نخستین موج از جهانی شدن این ترانه پس از انتشارش در سال ۱۳۵۲ بوده است.
در زمستان ۱۳۹۸ (۲۰۲۰)، این ترانه در تیتراژ یکی از قسمتهای سریال آمریکایی «آمریکای کوچک» (Little America) به گوش رسید. این سریال با داستانهای طنز، عاشقانه و الهامبخش درباره زندگی مهاجران در آمریکا، آغاز شد و در قسمت هفتم آن به نام «صخره» (The Rock) که درباره یک خانواده مهاجر ایرانیست، ترانههای کوروش یغمایی به گوش میرسد.
یغمایی پس از انقلاب ۱۳۵۷ به مدت ۱۷ سال به طور رسمی اجازه فعالیت نداشت، اما در سال ۱۳۷۵ آلبوم «سیب نقرهای» را با مجوز رسمی منتشر کرد. پس از آن هم سه آلبوم دیگر از او در ایران منتشر شد.
گل یخ که در سبک فولک راک اجرا شده در سال ۱۳۵۰، با ترانهای از همکلاسی یغمایی در دانشگاه ملی ایران، مهدی اخوان لنگرودی ساخته شد.
حضور ترانههای این هنرمند مطرح ایرانی در آثار بینالمللی نشان میدهد که موسیقی او فراتر از مرزهای ایران جایگاه خود را باز کرده است و این امر بیانگر تأثیرگذاری و اهمیت موسیقی ایرانی در سطح جهانی است.