یک ایتالیایی باریکترین خودروی قابل راندن جهان را طراحی کرد

آندرهآ ماراتزی، مکانیک و یوتیوبر ایتالیایی، پس از رونمایی از پروژه منحصر به فرد خود، سر و صدای زیادی در رسانهها به پا کرد: تبدیل یک فیات پاندا مدل ۱۹۹۳ به چیزی که برخی آن را «باریکترین خودروی قابل راندن جهان» توصیف کردهاند.
این خودرو که «فیات پاندای تخت» نام دارد، ظاهراً توسط هوش مصنوعی ساخته شده است، اما محصول ۱۲ ماه کار دستی است. ماراتزی با وجود طراحی فوقالعاده باریک، از ۹۹ درصد قطعات خودروی اصلی، از جمله چهار لاستیک، استفاده کرده است. عرض خودرو تنها ۵۰ سانتیمتر است، به سختی برای نشستن راننده کافیست و فقط یک چراغ جلو برای رانندگی در شب دارد.
این خودروی تمام الکتریکی ۳۴۰ سانتیمتر طول، ۱۴۵ سانتیمتر ارتفاع و تنها ۲۶۴ کیلوگرم وزن دارد. حداکثر سرعت آن ۱۵ کیلومتر در ساعت (۹.۹ مایل در ساعت) و برد باتری آن تا ۲۵ کیلومتر (۱۵ مایل) در هر بار شارژ است.
اگرچه این ارقام، آن را برای استفاده در جادههای عمومی واجد شرایط نمیکند، اما هدف این پروژه به اندازه نمایش، کاربردی نبود. مارازی میخواست توجهها را به تعمیرگاه و انبار اوراقی خودرو خود جلب کند.
ماراتزی در مورد این پروژه گفت: «همه چیز از اینجا، در انبار اوراقی ما، و بالاتر از همه، با یک ایده دیوانهوار شروع شد. تخیل، صبر، روزهای طولانی کار... یک سال کامل برش و جوشکاری، اشتباهات و خنده، همه برای رسیدن به چیزی که قبلاً هیچکس انجام نداده بود: باریکترین پاندای جهان.»
پس از سر و صدای گسترده آنلاین در مورد ماشینش، ماراتزی در حال حاضر به دنبال ثبت رسمی «فیات پاندای کفی» در کتاب رکوردهای گینس به عنوان باریکترین ماشین قابل رانندگی ساختهشده تاکنون است.