ژاپنیها حرف مرغها را میفهمند!
محققان ژاپنی با توسعه یکی از ابزارهای هوش مصنوعی توانستند با ترجمه حرفهای مرغها از خواستهها و احساسات آنها باخبر شوند.
پروفسور آدرین دیوید چئوک، استاد دانشگاه توکیو و سرپرست گروهی از محققان ژاپنی از توسعه یک ابزار هوش مصنوعی با هدف ترجمه حرفهای مرغها برای اطلاع از وضعیت و شرایط جوجه مرغها خبر داد.
ژاپنیها این سیستم هوش مصنوعی را بر اساس تکنیکی ساختهاند که به آن «یادگیری تحلیلی عمیق هیجانی» میگویند و گفته میشود که این سیستم قادر است با تغییر الگوهای صوتی سازگار شود.
محققان ژاپنی مدعی شدهاند که به وسیله این سیستم قادرند حالات مختلف و خواستههای مرغها از جمله گرسنگی، ترس، عصبانیت، رضایت، هیجان و پریشانی را ترجمه کنند.
چئوک به عنوان سرپرست این تحقیقات در مورد دستاورد جدیدشان عنوان کرد: «این تکنیک، رویکرد محاسباتی و نوآورانهای دارد که امکان درک دقیق حالات عاطفی از طریق دادههای شنیداری را فراهم میکند.»
چئوک معتقد است اگر بدانیم حیوانات چه احساساتی دارند، میتوانیم دنیای خیلی بهتری را برای آنها بسازیم.
این سیستم بر روی ۸۰ مرغ آزمایش شده و تیمی از روانشناسان حیوانات و دامپزشکان در این پروژه همکاری داشتهاند.
این سیستم میتواند با دقت بسیار بالایی، حالات و احساسات پرندگان را شناسایی کند. الگوهای صدای این حیوانات، منبع یادگیری مدل هوش مصنوعی محققان بوده است.
هرچند تشخیص تنوع در نژاد مرغها، پیچیدگی برخی از ارتباطات مثل زبان بدن و غیره از ایرادات این سیستم است که در حال حاضر قابل رفع نیست.
پیش از این در سال ۲۰۲۲ گروهی از محققان دانشگاه کپنهاگ، ETH زوریخ و موسسه تحقیقات ملی فرانسه نیز خبر از توسعه الگوریتمی دادند که به درک احساسات خوکها کمک میکند.