بحران اقتصادی لبنان دسترسی به نوار بهداشتی را برای زنان دشوار کرده است
بحران اقتصادی در لبنان آن قدر شدت یافته که عواقبش عادت ماهانه زنان را نیز تحت تأثیر قرار داده و دسترسی آنها به نوار بهداشتی را سختتر از گذشته کرده است.
گزارش خبرگزاری فرانسه از بیروت نشان میدهد زنانی که دیگر توان اقتصادی لازم برای تهیه نوار بهداشتی را ندارند، به دستمالهای پارچهای روی آوردهاند.
شیرین یکی از کسانی است که با بالا رفتن قیمت نوار بهداشتی، نتوانسته این کالا را برای خود تهیه کند و هر ماه مجبور است از پوشک بچه یا حتی دستمالهای پارچهای برای خود نوار بهداشتی درست کند.
این زن 28 ساله در گفتگو با خبرگزاری فرانسه در حالی که اشک میریخت گفت: با افزایش قیمتها و ناامید شدن از بهبود شرایط، ترجیح میدهم دیگر اصلاً پریود نشوم.
قیمت نوار بهداشتی که عمدتاً خارج از لبنان تولید میشود از آغاز بحران اقتصادی لبنان تا کنون تقریباً 5 برابر شده است.
بانک جهانی میگوید بحران اقتصادی لبنان از دهه 1850 میلادی تا کنون یکی از بدترین بحرانهای جهان است.
در حال حاضر یک بسته نوار بهداشتی بین 13 تا 35 هزار پوند لبنان (از 8.6 تا 23 دلار با نرخ رسمی) قیمت دارد. این در حالی است که قیمت این پدها پیش از آغاز بحران اقتصادی، تنها 3000 پوند بود.
در شرایطی که بیش از 50 درصد مردم در فقر زندگی میکنند، اکنون دهها هزار زن به دنبال راههای جایگزینی میگردند که توان پرداختش را داشته باشند.
شیرین ابتدا به پدهای بهداشتی ارزانقیمت از برندهای ناشناخته روی آورد، اما این پدها باعث شد به حساسیت پوستی دچار شود. اکنون تهیه همان پدهای بیکیفیت نیز برایش بسیار دشوار شده، چرا که قیمتها شدیداً بالا رفته است.
او میگوید در حال حاضر از پارچه و حوله استفاده میکند.
شیرین افزود: اوایل برایم سخت بود، اما بعد دیدم دخترم برایم اولویت دارد. ترجیح میدهم برای او شیر بخرم. مشکل خودم را هم به نحوی حل میکنم.
در نبود حمایت دولتی، سال گذشته ابتکار «پریود من» برای حل مشکل روزافزون فقر در تهیه نوار بهداشتی در لبنان به راه افتاد.
این گروه محصولات قاعدگی را به صورت رایگان میان نیازمندان، از جمله برخی از اعضای سابق طبقه متوسط، توزیع میکنند.
بنیانگذار این ابتکار میگوید زنان طبقه متوسط نیز به این کمکها نیاز دارند. مثلاً کارمند بانکی که حقوقش به پوند لبنان دیگر کفاف تهیه نوار بهداشتی را نمیدهد.
به گفته مسئولین این کمپین، نیمی از زنان لبنان در دوران قاعدگی به دلیل فقر از روزنامه، کاغذ توالت یا پارچههای کهنه به جای نوار بهداشتی استفاده میکنند، و دو سوم دختران بالغ نیز توانایی خرید محصولات بهداشتی را ندارند.