هدف ایلان ماسک از اصرار بر پیوند مغز انسان با رایانه چیست؟
ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان و مالک پروژه و شرکت «نورالینک» که با هدف ترکیب و پیوند مغز انسان با رایانه راهاندازی شده، امیدوار است انسانها از این طریق بتوانند با فکر کردن، تعامل خود را با هوش مصنوعی برقرار کنند.
ایلان ماسک با دستگاهی که شرکتش برای ادغام مغز انسان با رایانه استفاده میکند درنظر دارد مکانیزمی ایجاد کند تا فکر کردن انسان به هوش مصنوعی متصل شود.
تراشههای مغزی نورالینک تاکنون تنها بر روی افراد فلج کامل دست و پا آزمایش شده و توانسته ارتباط مغز و قدرت فکر کردن را با دستگاه برقرار کند.
نورالینک در گذشته گفته بود این سیستم با استفاده از رباتی که بهطور اختصاصی برای انجام این کار ساخته شده، در سر کاشته میشود. ماسک پس از اعلام خبر نخستین کاشت یا ایمپلنت، اظهارات مشابهی را در توییتر مطرح کرد. او گفت که این سیستم، «تلهپاتی» نام دارد.
ماسک توضیح داد: «این سیستم به افراد اجازه میدهد که تنها با فکر کردن، تلفن، رایانه یا هر دستگاه دیگری را کنترل کنند. هدف ما این است که در ابتدا از این تکنولوژی برای افراد معلول و ناتوان جسمی که اندامهای حرکتی خود را از دست داده یا کنترلی روی آنها ندارند استفاده کنیم. تصور کنید که استیون هاوکینگ میتوانست سریعتر از یک تایپیست سرعتی یا متصدی حراجی ارتباط برقرار کند.»
نورالینک ظاهرا در آزمایش روی حیوانات تا حد زیادی موفق بوده و برای نمونه نشان داده شده که از این سیستم در ممکن کردن بازی پونگ برای یک میمون استفاد شده است.
البته بیشتر این رابطها به جراحی تهاجمی مغز و اعصاب نیاز دارند و هنوز در مراحل آزمایشی به سر میبرند، از این رو احتمالا سالها طول میکشد تا بهطور معمول در دسترس قرار گیرند.