ساعات کار طولانی در جوانی چه بلایی بر سر ما میآورد؟ این مطالعه جواب میدهد
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد ساعات کار طولانی در جوانی خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در آنها در دوره میانسالی بیشتر میشود.
بر اساس نتایج این تحقیق که در «پلاس وان- PLOS One» منتشر شده است، کار کردن شب دیروقت و برنامههای کاری نامعقول در جوانی ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در دوره میانسالی منجر شود.
«ون جویی هان»، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این مطالعه، پس از سه دهه بررسی برنامه کاری و الگوی خواب ۷۰۰۰ آمریکایی، به این نتیجه رسیده است که تنها یکچهارم افراد شرکتکننده طی روز و در ساعات منظم کار میکردند.
در این بررسی، از افراد شرکتکننده در پژوهش از سن ۲۲ تا ۵۰ سالگی مصاحبه گرفته شد؛ سهچهارم جامعه نمونه این تحقیق کارگران آمریکایی متولد دهه ۱۹۶۰ بودند.
تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند:
برخلاف کارگرانی که روزکار بودند، کارگرانی که وقتی جوانتر بودند شیفت کاری شب یا چرخشی داشتند، گفتهاند که «با مشکل خواب دستوپنجه نرم میکردند و بیشتر احتمال داشت در سن ۵۰ دچار بیماری و افسردگی شوند.»
آیا ساعات کار طولانی میتواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد؟
«ون جویی هان»، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این مطالعه پس از دههها ساعات کاری طولانی و ذهنیت فرهنگ سختکوشی، وقتی ۴۰ ساله بود پزشک به او گفت سن بیولوژیکیاش ۶۰ ساله است. به همین دلیل تصمیم گرفت تا تحقیق کند آیا ساعات کار طولانی میتواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد.
«هان» در مصاحبهای روی زوم به انپیآر (NPR) گفت: «کار دارد ما را بیمار و بیچاره میکند.»
وی در ادامه توضیح داد: «کار قرار است به ما امکان جمعآوری منابع بدهد. اما برای بسیاری از افراد، کارشان به آنها اجازه چنین کاری را نمیدهد.»
نتایج تحقیق «هان» همچنین نشان داده است: «کسانی که استراحت مناسب را فدای کار کرده بودند از لحاظ آماری بیشتر احتمال داشت به افسردگی یا مشکلات سلامت دچار شوند.»
به گفته هان، وقتی کار به یک عامل استرسزای روزمره تبدیل میشود، عواقب برای سلامت از آن نوعی است که میتوانید انتظار داشته باشید ۳۰ سال بعد ببینید
گفتنی است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که خواب ناکافی میتواند به افزایش احتمال بیماریهای مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و چاقی منجر شود.
خلاصه:
اگر میخواهید در محل کار خود بهترین باشید، ارتقای شغلی بگیرید، کارمند یا کارفرمای خوب و خوشنامی باشید یا هر دلیل دیگری که داشته باشید، باید برای رسیدن به این اهداف سخت کار کنید؛ ولی این سخت کوشی، بدون استراحت و تفریح، ما را از پا میاندازد و منجر به بیماریهای جدی یا حتی مرگ میشود.
البته گاهی مجبور میشوید که یک یا دو ساعت بیشتر در محلکارتان بمانید تا پروژه مهمی را به پایان برسانید؛ ولی مراقب باشید که این کار به عادت تبدیل نشود.
ساعات کار طولانی و گذراندن زمان زیادی در محل کار باعث میشود که از پا بیفتید.
علاوه بر خستگی، عوارض جانبی فراوان دیگری نیز وجود دارد که بر اثر کار بیش از حد ایجاد میشود.
بنابراین معمولترین نشانههای کارکردن بیش از حد با استناد به یک پژوهش منتشر شده در مجله تخصصی پزشکی نیوانگلند (New England Journal of Medicine) را برای شما معرفی می کنیم.
علائم کارکردن بیش از حد
بیانرژی بودن
بی خوابی
بیتوجهی به محرومیت از خواب
احساس پریشانی و نداشتن تمرکز
ضعیفشدن سیستم ایمنی بدن
روحیه و حال بد
افزایش یا کاهش وزن
ناتوانی در ایجاد تعادل بین کار و زندگی اجتماعی