آمار نگرانکننده تعداد ازدواج و طلاق در ایران
ایران در دهه ۹۰ با پدیده کاهش شدید آمار ازدواج و افزایش غیرمنطقی طلاق مواجه شده است، به طوریکه تعداد ازدواجهای ثبت شده ۹۰ تقریبا نصف شده و آمار طلاق ۴۳ درصد افزایش داشته است.
بر اساس ارقامی که مرکز آمار ایران منتشر کرده، در سال گذشته، به ازای هر سه ازدواج یک طلاق ثبت شده و تدابیر دولتی اعم از تبلیغات گسترده، وامهای تشویقی، امتیازات خرید خودرو و... تحت عنوان قانون جوانی جمعیت، هیچکدام نتوانست این روند را متوقف کند.
سال گذشته «ستاد ملی جمعیت» به ریاست ابراهیم رییسی «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را با هدف بالا بردن شمار فرزندآوری در ایران و جلوگیری از پیری جمعیت، با بودجهای ۱۲ هزار میلیارد تومانی، به تصویب رساند که به گفته کارشناسان تغییر محسوسی در وضعیت به وجود نیامده است.
طبق دادههای مرکز آمار، ۷۸۴۷۹۲ ازدواج در سال ۱۳۹۰ به ثبت رسیده که این رقم در دهه ۹۰ سیر نزولی طی کرده و در سال ۱۴۰۰، به ۵۷۲۰۱۱ مورد و سال ۱۴۰۱ به ۵۲۴۱۲۹ مورد ازدواج رسیده است.
آمار نگرانکنندهای که نشان میدهد تعداد ازدواج جوانان در کشور نسبت به سال ۱۳۹۰، حدود ۴۰ درصد کاهش داشته در حالیکه، تعداد طلاقها از آمار ۱۴۲۸۴۱ در سال ۱۳۹۰، به ۲۰۴۳۰۱ مورد در سال ۱۴۰۱ رسیده است. افزایش ۴۳ درصدی آمار کنونی طلاق نسبت به سال ۹۰ در حالی رقم خورده که سالهای ۹۷ و ۹۸ روند صعودی طلاق متوقف شده و در سال ۹۹ این روند دوباره صعودی شد.
این آمار در حوزه فرزندآوری نیز نگرانکننده و با کاهش چشمگیری همراه بوده، بطوریکه آمار ثبت شده از تعداد متولدین سال ۱۳۹۰، یک میلیون و ۳۸۲ هزار و ۲۲۹ مورد بوده و این آمار در سال ۱۴۰۱، به یک میلیون و ۷۵ هزار و ۲۳۱ نفر کاهش یافته و کاهش ۲۲ درصدی را نسبت به سال ۱۳۹۰ به جا گذاشته است.