اعضای باشگاه میلیونرهای جهان، تا پایان ۲۰۲۲، ۶۰ میلیون نفر
با درو کردن پاداشهای انقلابهای فنی، رونق بازار و بسیاری موارد دیگر، در دهه گذشته تعداد میلیونرهای جهان افزایش چشمگیری داشته است.
در سال ۲۰۲۲، ۱.۱ درصد از کل بزرگسالان در جهان میلیونر بودند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۲ تنها ۰.۶ درصد بوده است.
بر اساس گزارش جهانی ثروت منتشر شده توسط Credit Suisse در سال ۲۰۲۲، کل ثروت میلیونرها به ۲۰۸.۳ تریلیون دلار رسیده که ۴۵.۸ درصد از ثروت جهانی را تشکیل میدهد.
به گفته وب سایت visualcapitalist، این نشان دهنده افزایش ۱۳۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۱ است، زمانی که ثروت میلیونرها ۸۷.۵ تریلیون دلار بود.
به گفته Credit Suisse، در حالی که این افزایش را میتوان به تعدادی از عوامل نسبت داد، داراییهای مالی بیشترین افزایش کل ثروت را از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ به خود اختصاص دادهاند.
دادهها نشان میدهند که رشد زیادی در تعداد میلیونرها از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ وجود دارد:
تعداد میلیونرهای جهان که دارایی آنها بین ۱ تا ۵ میلیون دلار است، در سال ۲۰۱۲ حدود ۲۵.۶ میلیون و در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۱.۵ میلیون نفر بوده است.
در حالی که تعداد میلیونرهای جهان که دارایی آنها بین ۵ تا ۱۰ میلیون دلار است، در سال ۲۰۱۲ به حدود ۱.۹ میلیون نفر و در سال ۲۰۲۲ به حدود ۵.۱ میلیون نفر رسیده است.
همچنین تعداد میلیونرهای جهان که دارایی بیش از ۱۰ میلیون دلار داشتهاند، در سال ۲۰۱۲ حدود یک میلیون و در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۸ میلیون نفر بوده است.
دادههای Credit Suisse نشان میدهد که تعداد افرادی که صاحب دارایی خالص ۵۰ میلیون دلار یا بیشتر هستند در دهه گذشته تقریباً سه برابر شده است.
ثروتمندترین افراد جهان کجا هستند؟
حدود ۴۲ درصد از ثروتمندان جهان در آمریکای شمالی، ۲۷ درصد در اروپا، حدود ۱۶ درصد در منطقه آسیا و اقیانوسیه (به استثنای چین و هند)، ۱۰ درصد در چین و ۵ درصد در بقیه مناطق جهان هستند.
در کل، تعداد میلیونرهای جهان در سال ۲۰۲۲ به ۵۹.۴ میلیون بزرگسال رسیده است.
با وجود تورم، نرخ بهره و شرایط فعلی بازار که مانع از ایجاد ثروت برای بسیاری در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ شده، کردیت سوئیس پیشبینی میکند که تعداد میلیونرها تا سال ۲۰۲۷ به ۸۶ میلیون نفر خواهد رسید، یعنی افزایشی ۴۵ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۲ تجربه خواهد کرد.
اگرچه نابرابری ثروت در سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش یافته اما بخش قابل توجهی از کل ثروت جهانی هنوز به ثروتمندترین بخشهای جمعیت تعلق دارد.
برخلاف میلیونرها، ۵۲.۵ درصد از بزرگسالان در جهان کمتر از ۱ هزار دلار ثروت دارند و روی هم تنها ۱.۲ درصد از ثروت جهانی را تشکیل میدهند.
اما از دیدگاه کلی، نابرابری ثروت جهانی طی دو دهه گذشته روندی نزولی داشته است. یعنی قبل از سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ شکاف ثروت به دلیل همهگیری و رونق متعاقب آن در سهام و قیمت مسکن تشدید شد.
با نگاهی به سال ۲۰۲۷، Credit Suisse انتظار دارد نسبت بزرگسالانی که دارایی آنها کمتر از ۱۰ هزار دلار است، کاهش یابد، زیرا بزرگسالان بیشتری به سطوح درآمد متوسط و بالا میروند. جالب است که ببینیم آیا نابرابری ثروت جهانی به سیر نزولی بلندمدت خود ادامه میدهد یا خیر.