گرانترین تانکهای جهان کدامند؟ (+اینفوگرافیک)
تمامی کشورهای جهان از زمان ساخت اولین تانکها تلاش کردهاند تا بهترین این وسایل جنگی را تولید کنند. در این گزارش نگاهی به گرانترین تانکهای جهان خواهیم داشت که در آنها از فناوریهای جدید و به روز استفاده شده است.
امروزه تانکهای جنگی بسیاری در حال خدمت هستند و همه آنها برای حضور در میدانهای نبرد به مدرنسازی مداوم نیاز دارند.
این ابزار جنگی در طول زمان به شدت پیشرفت کردهاند و هر روزه در زمینههای قدرت، توان و مقاومت پیشرفت کردهاند.
کشورهای غربی و همچنین روسیه، چین، ژاپن و کره جنوبی از جمله کشورهای پیشرو در زمینه معرفی طراحیهای مدرن تانک جنگی هستند.
اهدای پاداش بزرگ به سرباز روس به خاطر انهدام تانک لئوپارد
ساخت چنین ماشین آلاتی بسیار گران است و هزینههایی چند میلیون دلاری برای تولید هرکدام لازم است. نگاهی داریم به تعدادی از گرانترین تانکهای مدرن جهان از نگاه «Discovery - Military Wiki»
تایپ ۱۰ از ژاپن
تایپ ۱۰ تانک جنگی اصلی نسل چهارم ارتش ژاپن است که برای جایگزینی مدل های تایپ ۷۴ و تایپ ۹۰ طراحی شده است.
این جنگافزار را که تانک رسمی ارتش ژاپن محسوب میشود صنایع سنگین میتسوبیشی طی برنامهای ۸۹۰ میلیون دلاری طراحی کرد.
این تانک از سال ۲۰۱۲ وارد خط تولید شده و یکی از کمیابترین تانکهای این فهرست محسوب میشود.
تایپ ۱۰ در نسل جدیدی از تانکها قرار میگیرد و نسبت به مدلهای قدیمیتر پیشرفتهای قابل توجهی کرده است.
عملکرد این جنگافزار در میدان نبرد و در مقابل دیگر تانکها بهبود یافته است و البته طول لوله ۵۰ تا ۵۵ کالیبریاش بلندتر شده است.
تایپ ۱۰ دارای توپی جدید است که توسط شرکت ژاپن استیل ورکس توسعه داده شده است. این تانک گلولههای ارتقا یافته که به طور خاص برای آن طراحی شدهاند را شلیک میکند.
طول مسافت عملیاتی این تانک ۵۰۰ کیلومتر اعلام شده است و در سال ۲۰۲۳ هر واحد تایپ ۱۰، نزدیک به ۱۵ میلیون دلار قیمت گذاری شده است.
پانتر بلک کی۲ از کره جنوبی
با برچسب قیمت ۸.۵ میلیون دلار برای هر تانک، پانتر بلک کی۲ یکی از گرانترین تانکهای جنگی اصلی در جهان است. این تانک از سال ۲۰۱۳ وارد خط تولید شده و یکی از جدیدترین گزینهها در دنیای تانکهای جنگی محسوب میشود.
یکی از مزایای این تانک شلیک یک گلوله در هر سه ثانیه است.
ساخت این تانک به صورتی است که بهترین ویژگیهای تانکهایی از سراسر جهان را در یک وسیله ترکیب کرده است.
پانتر بلک کی۲ توسط شرکت هیوندای روتم تولید میشود و جایگزینی برای تانکهای آمریکایی ام۴۸ پاتن در ارتش کره جنوبی است. این تانک با وزن حدود ۵۵ تن توانایی دستیابی به بیشینه سرعت ۴۳ مایل در ساعت (۶۹ کیلومتر در ساعت) را دارد. پانتر بلک کی۲ به یک توپ ۱۲۰ میلیمتری کالیبر ۵۵ سیان۰۸ با لوله بدون خان مجهز شده است که دارای سامانه پر کردن اتوماتیک است، از این رو توانایی شلیکه ۱۰ گلوله در دقیقه را دارد. سلاحهای ثانویه شامل یک مسلسل ۱۲.۷ میلیمتری کی۶ و یک مسلسل کواکسیال ۷.۶۲ میلیمتری میشوند.
ویدئو | هدف قرار دادن یک تانک روسی در خارکیف اوکراین
ام۱ای۲ آبرامز از آمریکا
اما تانک آمریکایی ام۱ای۲ آبرامز با قیمت ۶ میلیون هزار دلار رتبه سوم جهان را در گرانی دارد.
تانک «آبرامز» (M۱ Abrams) یک محصول زرهی سنگین متعلق به شرکت «جنرال داینامیکس لند سیستمز»(General Dynamics Land Systems) است که در دهه ۱۹۷۰ به عنوان جایگزینی برای تانکهای قدیمی M۶۰ توسعه یافت. این تانکها تا دهه ۱۹۹۰ مورد استفاده قرار نگرفتند.
در میان تمامی تانکهای این فهرست ، این تانک در بیشترین عملیاتهای نظامی استفاده شده است. در جنگهای عراق و افغانستان این تانک توانست به شدت مفید واقع شود و در برابر تانکهای عراقی مقاومت نشان دهد.
تانکهای M۱A۲ جدید کنونی بیش از ۷۰ تن وزن دارند و با موتور توربین گازی AGT۱۵۰۰ که قدرت آن ۱۵۰۰ اسب بخار با سرعت ۴۲ مایل بر ساعت (۶۷ کیلومتر بر ساعت) است، کار میکنند.
این تانکها مجهز به یک مسلسل اصلی ۱۲۰ میلیمتری و یک مسلسل کالیبر M۲ .۵۰ و همچنین یک جفت مسلسل ۷.۶۲ میلیمتری M۲۴۰ هستند.
لئوپارد ۲ای۷ از آلمان
آلمان یکی از معروفترین تولید کنندگان تانک در جهان است. تانک لئوپارد بهعنوان تانک اصلی نبرد آلمان شناخته میشود و از زمان معرفی آن در سال ۱۹۷۹ در ظرفیتهای مختلف خدمت کرده است.
این تانک اولین بار در سال ۱۹۷۹ تولید شد و از آن زمان تا به امروز در بخشهای بسیاری ارتقا یافته است.
موتوری که این وسیله را به حرکت در میآورد ۱۵۰۰ اسب بخار قدرت دارد و میتواند حداکثر سرعت ۷۲ کیلومتر در ساعت را برای این تانک به همراه داشته باشد
لئوپارد ۲ای۷ پیشرفتهترین و مدرنترین مدل این تانک محسوب می شود و می تواند مهمات HE قابل برنامه ریزی را شلیک کند هر واحد آن ۶ میلیون دلار ارزش دارد.
چلنجر ۲ از انگلیس
ارتش انگلیس نیز با معرفی چلنجر ۲، تانک نسل سومی خود را به استانداردهای نسل چهارم ارتقا داده است. یکی از ویژگی های نسبتا عجیب این تانک توپ اصلی آن است.
این تانک یکی از مورد اطمینان ترین وسایل جنگی مورد استفاده در جهان محسوب میشود و از سال ۱۹۹۸ مورد استفاده بسیاری از سرویسهای نظامی در جهان است. گفته شده که این تانک از زره فوق پیشرفته ای استفاده میکند که مقاومتی دو برابری نسبت به استیل دارد. با وجود وزن ۶۹ تنی این تانک با موتوری ۱۲۰۰ اسب بخاری یکی از قویترین و سریعترین تانکهای جهان است.
در سال ۲۰۲۳ هر واحد چلنجر ۲ ، نزدیک به ۵.۲ میلیون دلار قیمت گذاری شده است.
تایپ ۹۹جی از چین
چین به عنوان چهارمین کشور دارنده بیشترین تانک نیز اطلاعات کمی در مورد نسل چهارم تانکهای پیشرفته خود منتشر کرده است.
تانک جنگی اصلی تایپ ۹۹اس توسط چین توسعه یافته و برای جایگزینی مدل قدیمی تایپ ۸۸ ساخته شده است. این تانک از سال ۲۰۰۱ وارد خط تولید شده و مدل تایپ ۹۹جی از سال ۲۰۱۱ تولید می شود.
درون این تانک مجهز به سیستم کنترل و جویاستیک است و اعتقاد بر این است که تانک جدید چین تحرک، قابلیت ضربت و مخفی شدن بالایی دارد.
براساس گزارشها تجهیزات نوری الکترونیکی تانک به آن امکان فعالیت یکسان در روز و شب را میدهد. این تجهیزات همچنین میتوانند با موشکهای ضد تانک هدایت شده با لیزر مقابله کنند.