انتقاد تند نمایندگان مجلس از دولت به دلیل قطع شبکههای برونمرزی ایران
۲۰۲ نماینده مجلس ایران از دولت به دلیل مشکلاتی که باعث قطع یا محدودیت پخش شبکههای برونمرزی صداوسیما شد به شدت انتقاد کردند
به نقل از سانههاى ايرانى، ۲۰۲ نماینده مجلس ایران از دولت و سازمان برنامه و بودجه به دلیل مشکلاتی که باعث قطع یا محدودیت پخش شبکههای برونمرزی صداوسیمای کشور شد، به شدت انتقاد کردند.
این نمایندگان در بیانیهای که امروز سهشنبه سوم تیرماه در صحن مجلس خوانده شد، گفتهاند انباشت بدهی ارزی و عدم اقدام عاجل نهادهای مسئول، عامل قطع پخش (شبکههای الکوثر، سحر اردو، پرس تیوی، آیفیلم انگلیسی و رادیو دری برونمرزی) در مناطق هدف است. آنها گفتهاند این مسئله بر تبلیغات بینالمللی ایران تأثیر منفی خواهد گذاشت.
روز جمعه ۳۰ خردادماه روابط عمومی برونمرزی صداوسیماى ايران اعلام کرد كه قطع پخش ماهوارهای دو شبکه پرس تیوی و آیفیلم انگلیسی با وجود مذاکرات برای تمدید مهلت پرداخت بدهی ارزی آغاز شدهاست.
از دو هفته پیش هم معاون برونمرزی صدا و سیما گفته بود که تعدادی از این شبکهها در آستانه حذف از پخش ماهوارهای به دلیل دریافت نکردن سهمیه ارزی هستند.
صداوسیماى ايران ۱۵ شبکه برونمرزی تلویزیونی دارد که عمدتاً به زبانهای انگلیسی، عربی، اسپانیایی پخش میشوند.
مقامهای صداوسیما هم مانند نمایندگان مجلس، دولت را مسئول بیتوجهی به این شبکهها و قطع پخش آنها میدانند.
سازمان برنامه و بودجه ايران پیشتر گفته بود که ارز موجود در صندوق توسعه ملی ین ژاپن یا یوان چین و روپیه هند است اما صداوسیما دلار یا یورو میخواهد که بانک مرکزی باید آن را تبدیل کند و در اختیارشان بگذارد.
تحریمهای آمریکا به ویژه در حوزه نفت و انرژی، دسترسی ایران به ارز را به شدت محدود کرده و قیمت دلار و یورو در بازار ارز داخلی هم به شکل بىسابقهای افزایش یافتهاست.
نمایندگان معترض در بیانیه مزبور از تأخیر در تخصیص و پرداخت بودجه ارزی صداوسیما که باید از حداقل ۵ ماه پیش انجام میشد و تأثیر منفی آن بر تبلیغات بینالمللی ايران انتقاد کرده و این مشکل را باعث وارد شدن آسیب حیثیتی به کشور دانستهاند.
این نمایندگان رسانههای برونمرزی ایران را در صف نخست رسانههای مقاومت توصیف کردهاند که براى سالهاى متمادى در راستای مقابله با ایرانهراسی نقش مهمى ايفا كردهاند.
در پایان بیانیه سه خواسته از مسئولان دولتی مطرح شد كه عبارتند از: تأمین فوری نیاز شبکههای برونمرزی، پیشبینی ردیف بودجه ارزی جداگانه برای این شبکهها در بودجه صداوسیما و همین طور حمایت فوری از پروژههای به تأخیر افتاده مانند شبکههای فرانسوی، روسی و ترکی.