درخواست وزرای خارجه ۱۲ کشور از طالبان برای پایان دادن به آزار سیستماتیک جنسیتی
در «نشست امنیتی مونیخ ۲۰۲۴»، وزاری خارجه ۱۲ کشور اروپایی طی بیانیهای مشترک نسبت به وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از حکومت طالبان خواستند که به «آزار سیستماتیک جنسیتی» که ممکن است جنایت علیه بشریت محسوب شود، پایان دهد.
وزرای خارجه آلبانی، آندورا، بلژیک، بلغارستان، کانادا، فرانسه، آلمان، کوزوو، لیختن اشتاین، مغولستان، هلند و رومانی این بیانیه را در دومین روز نشست امنیتی مونیخ منتشر کردند.
وزاری خارجه ۱۲ کشور در نشست مونیخ در بیانیهای مشترک تاکید کردند پایبندی به تعهدات بینالمللی توسط حکومت طالبان به ویژه در مورد حقوق بشر یکی از پیش نیازهای اصلی برای ادغام افغانستان در نظام بینالمللی است.
این وزیران اظهار داشتند حکومت طالبان باید قوانین بینالمللی و حقوق بشری از جمله تحصیل زنان را به طور کامل در افغانستان رعایت کند.
افغانستان | عکاسی و فیلمبرداری از «موجودات زنده» ممنوع شد!
این کشورها در بیانیه مونیخ تاکید کردند حکومت طالبان باید به طور کامل قوانین بینالمللی به ویژه قوانین حقوق بشری را رعایت کند و از حقوق اساسی همه افغانها از جمله اقلیتهای قومی و مذهبی محافظت کند.
این بیانیه با تاکید بر حمایت از حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان اظهار داشت نسبت به حقوق اساسی زنان و دختران افغان همچنان متعهد است.
این وزیران خارجه میگویند که «طالبان مسئول یکی از وخیمترین و وحشتناکترین شرایط حقوق بشری در جهان هستند و با حذف کردن نیمی از جامعه افغانستان از زندگی اجتماعی و تصمیمگیریهای سیاسی، آینده کشور را به خطر انداختهاند.»
در این بیانیه آمده است که شرایط افغانستان از کنفرانس سال گذشته تاکنون تغییری نکرده است.
در این بیانیه آمده است: از زمان آخرین کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۲۳ میلادی، حکومت طالبان پیشرفتی در زمینه حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق اساسی زنان و دختران از جمله حق تحصیل نداشته است.
این بیانیه تصریح کرد کشورها با استفاده از ابزارهای حقوقی که در اختیار دارند برای پایان دادن به نقض قوانین بینالمللی از جمله مقررات کنوانسیونهای بینالمللی که افغانستان آن را امضا کرده است تلاش کنند.
گزارش: «بیش از ۸۸ هزار مورد سوءاستفاده جنسی از زنان در افغانستان ثبت شده است»
این در حالی است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست طالبان نگرانیهای مطرح شده در «کنفرانس امنیتی مونیخ» نسبت به افغانستان را بیاساس خواند و گفت که حقوق همه شهروندان این کشور محترم شمرده میشود.
«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به بیانیه مشترک ۱۲ کشور در نشست امنیتی مونیخ گفت: برخی از کشورهایی که در نشست مونیخ شرکت داشتند اطلاعات بسیار نادرستی دریافت کردند و منابع اطلاعاتی آنها دقیق نیست یا اینکه برخی کشورها میخواستند از روی عمد تصویر نادرستی از افغانستان ارائه دهند.
وی افزود: افغانستان همچنان امن و آزاد و در صلح و آرامش است، معیشت و امنیت جانی و مالی مردم به عنوان مهمترین حقوق افراد تأمین شده است و همه مسائل حقوقی به شدت پیگیری میشود. کمک و مساعدت مردمی تا حد زیادی افزایش یافته است و وضعیت اقتصادی مردم آهسته رو به جلو است.
مجاهد ادامه داد: با این وجود باز هم برخی وضعیت افغانستان را نادرست جلوه میدهند، موضوعات خُرد را بزرگنمایی میکنند و به دنبال تشویش اذهان علیه افغانستاه هستند.
وی اظهارات و نگرانی وزیران خارجه ۱۲ کشور اروپایی در نشست امنیتی مونیخ درباره افغانستان را مبنی بر و ضعیت حقوقبشری و تحرکات گروههای هراسافگن در افغانستان بیاساس و تبلیغات علیه این کشور خواند.