مومیایی یک کودک در لیبی جنجال به پا کرد؛ واقعیت چه بود؟
رسانههای اجتماعی از تصویر ناشناخته یک کودک که با کیفیت بالا مومیایی شده و قدمتی چند هزار سال دارد رونمایی کردند که به ادعای ناشران آن، محل کشف این مومیایی در لیبی بوده است.
خبرگزاری فرانس پرس گفت که ناشران تصویر در مورد این مومیایی اظهار کردند: «این مومیایی در لیبی پیدا شده و متعلق به کودکی دو ساله است.»
کاربران شبکههای اجتماعی در قسمت کامنت های زیر این عکس افزودند: «این کودک به طرز درخشانی مومیایی شده و با این کشف، لیبی در علم مومیایی کردن بیش از ۲۰۰۰ سال از تمدن فراعنه پیشی گرفت.»
اما سرویس حقیقتیاب عربزبان وابسته به خبرگزاری فرانسه فاش کرد که اگرچه مومیایی این کودک چند هزار سال قدمت دارد اما تصویر منتشر شده ارتباطی با کشور لیبی نداشته و این مومیایی مربوط به کشور پرو است.
این سرویس عربزبان فرانسه نشان داد که این تصویر طی ساعات گذشته در شبکههای اجتماعی بهویژه «فیسبوک» منتشر شده و هزاران تعامل در صفحات بهویژه صفحات لیبیایی داشته است.
به گفته این سرویس، جستجوی معکوس این تصویر نشان میدهد که این تصویر در سال ۲۰۱۰ در چندین سایت منتشر شده و این مومیایی یک کودک پرویی بین ۸ تا ۱۰ ماهه است که قدمت آن به ۴۴۵۷ تا ۴۵۰۴ سال قبل از میلاد برمیگردد. یعنی حدود ۳۰۰۰ سال قبل از تولد پادشاه توت عنخ آمون.
این مومیایی قبل از بازگشت به موزه Detmold در آلمان، در ژوئن ۲۰۱۰ در مرکز علوم کالیفرنیا به عنوان بخشی از نمایشگاه جهانی مومیایی، به نمایش گذاشته شد.
خبرگزاری فرانسه تصویری از این مومیایی را که «دتمولد چایلد» نام دارد و از قدیمیترینها در جهان به شمار میرود، پخش کرد.
سرویس فرانسوی در پاسخ به این سوال که «آیا در سال ۱۹۵۸ مومیایی در لیبی کشف شد؟» توضیح داد که در سال ۱۹۵۸ یک کاوشگر ایتالیایی، مومیایی Tachoinat را در کوههای Acacus لیبی پیدا کرد.
در این بیانیه آمده است: «این مومیایی متعلق به کودکی سه مربوط به ۵۴۰۰ تا ۵۶۰۰ سال قبل است و از قدیمیترین مومیاییهای کشف شده نیز محسوب میشود.»