گزارش تصویری | کشف بزرگترین کارگاههای مومیایی سازی در مصر!
دو کارگاه مومیایی سازی در گورستانی باستانی در «سقاره»، واقع در جنوب قاهره، پایتخت مصر که به تازگی کشف شده بودند، رونمایی شده در معرض دید عموم قرار گرفت.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دو کارگاه مومیایی سازی انسان و حیوان که بزرگترینها در نوع خود به شمار میآیند، روز شنبه (۶ خرداد) در منطقهی باستانی گورستان «سقاره» مصر در معرض دید عموم قرار گرفت.
علاوه بر این دو کارگاه مومیایی سازی انسان و حیوان، دو مقبره هم که پیش از این کشف شده بودند، رونمایی شد.
«مصطفی وزیری»، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر گفت: «این کارگاههای مومیایی سازی درممفیس، پایتخت مصر باستان واقع است و در آن انسانها و حیوانات مومیایی میشدند.»
به گفته وی، قدمت این مکان به سلسله سلسله سی ام (۳۸۰-۳۴۳ قبل از میلاد) و بطلمیوس (۳۰۵-۳۰ قبل از میلاد) باز می گردد.»
وی توضیح داد: «یکی از زیباترین مقبرهها را در این مکان کشف کردیم که به «نی هسوت با» (Ne Hesut Ba) تعلق دارد؛ مقامی از پادشاهی کهن مص) در سلسله پنجم که قدمت مقبره او به ۴۴۰۰ سال قبل برمی گردد.»
وی افزود: «نی هسوت با عناوین مختلفی داشت؛ برای امورات روزمره، عناوینی داشت، برای زندگی پس از مرگ، عناوینی داشت که میتوان آنها را عناوین مذهبی به حساب آورد.»
وی همچنین با اشاه به اینکه این مقبره بسیار حائز اهمیت است، گفته است: «ما در داخل مقبره صحنههایی از زندگی روزمره را یافتیم؛ مثل کاشت و برداشت و گروه موسیقی و آلات موسیقی و فردی که فلوت مینوازد و مواردی از این دست.»
وی در ادامه گفت: «این فرد مقامی شبیه به کشیش عالی رتبه داشته است و به خدایانی به نامهای «مات» (Maat) و «هوروس» (Horus) خدمت میکرده است و ناظر حفاری کانالهای آبرسانی بوده است. او همچنین عنوان رئیس کاتبان را داشته است.»
دبیر کل شورای عالی آثار باستانی مصر در مصاحبه با خبرنگاران همچنین گفته است که در حفاریها، یک مقبره دیگر هم پیدا کردند که در آن بالا قرار دارد و به «من خبر» (Men Kheber) تعلق دارد که او هم در زمان پادشاهی کهن (مصر) و سلسله هجدهم زندگی میکرده است و قدمت مقبره اش به ۳۴۰۰ سال قبل برمی گردد.
همچنین در داخل این مقبره، مجسمهای بسیار زیبا کشف شده که در آنجا قرار دارد و روی آن نوشته شده است: «من در دوران پادشاه توتموس سوم و پادشاه توتموس چهارم خدمت میکردم.»
به گفته دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر، کشف جدید شامل مجموعه بزرگی از مجسمههای باستانی و ابزار مورد استفاده مصریان باستان در مومیایی کردن است.
علاوه بر این، مجسمههای چوبی الهه بتاح سکر، مجسمههای سنگ آهکی رنگی از پادشاهی قدیم، گروهی از مجسمههای برنزی، مجسمهای از سنگ مرمر با چهار مجسمه کشف شده است.
مصر در سالهای اخیر عملیات حفاری گستردهای را در سقاره و دیگر مکانهای باستانی انجام داده است که منجر به مجموعه ای از اکتشافات مهم باستان شناسی شده است.
گفتنی است که مصر قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ سالانه ۳۰ میلیون گردشگر جذب کند.