کشف بیسابقه مجسمه باستانی «بودا» در معبدی در مصر

در یک اتفاق تاریخی و بیسابقه، یک هیئت باستان شناسی آمریکایی-لهستانی موفق شده یک مجسمه «بودا» مربوط به دوران روم باستان را با قدمتی حدود ۱۹۰۰ سال در جنوب غربی مصر کشف کند.
روز پنجشنبه وبسایت عربی «ایندیپندنت» گزارش داد باستان شناسان کشف این بودا را گواهی بر مبادلات تجاری بین امپراتوری روم و هند باستان توصیف کردهاند.
این مجسمه که در معبد شهر باستانی برنیکی در استان دریای سرخ مصر کشف شده است، ۷۱ سانتی متر ارتفاع دارد و بودا را ایستاده با هالهای از پرتوهای خورشید در اطراف سرش به تصویر میکشد.
همچنین در کنار آن یک نیلوفر آبی مصری به چشم میخورد.
بیانیه وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر تأیید کرد یک هیئت آمریکایی-لهستانی مجسمه را کشف کرده است که یک کشف جدید باستان شناسی و تاریخی است.
ماریوس گویازدا، رئیس لهستانی هیئت باستان شناسی گفت: مجسمه کشف شده از سنگی ساخته شده است که احتمالاً از منطقه جنوب استانبول در ترکیه امروزی یا شاید در بندر باستانی برنیس در غرب دریای سرخ استخراج شده باشد.
به گفته گویازدا، این مجسمه احتمالا از سوی یکی از بازرگانان ثروتمند در هند وقف شده است.
احمد عامر، متخصص باستان شناسی مصرشناسی، به ایندیپندنت گفت: «این کشف تاریخ منطقه دریای سرخ را بار دیگر بازنویسی میکند و این منطقه را با اکتشافات دیگر به یک مقصد گردشگری و فرهنگی مهم در دورههای آینده تبدیل می کند.»
گفتنی است برنیس در دوران رومیان مهمترین بندر تجارت بین امپراتوری روم و هند به شمار میرفت. در آن زمان کشتیهایی با محصولات مختلف از جمله ادویهجات از هند به آنجا میآمدند و سنگهای نیمه قیمتی را که به صورت زمینی در سراسر صحرای شرقی مصر با شتر به نیل منتقل میشد به سایر نقاط امپراتوری روم میبردند.