ناتالی امیری: رژیم ایران به خبرنگار خارجی با دیده دشمن خود نگاه میکند
ناتالی امیری خبرنگار شبکه یک سراسری آلمان (ARD) از پایان فعالیت خود در ایران نوشت و گفت كه سفر به ایران برایش بسیار خطرناک است
ناتالی امیری، خبرنگار شبکه یک سراسری آلمان (ARD) از پایان فعالیت خود در ایران نوشت و گفت كه سفر به ایران برایش بسیار خطرناک است. او در مصاحبهاى با خبرنگاری آلمانی از تهدیدهایی که در ایران به عنوان خبرنگار با آن روبرو بود سخن گفت.
به گزارش سايت دویچه وله، ناتالی امیری خبرنگار ایرانی – آلمانی که از سال ۲۰۰۷ به عنوان یک خبرنگار برای شبکه یک سراسری آلمان (ARD) از ایران گزارش تهیه میکرد و از سال ۲۰۱۵ مدیر دفتر این شبکه در تهران بود، پنجشنبه 11 اردیبهشت در توییتی از پایان فعالیتش در ایران خبر داد. او پنج سال آخر فعالیتش در ایران را دورانی چالشبرانگیز، سخت، هیجانانگیز و البته خطرناک نامید. وى در پایان توییت خود نوشت: «در حال حاضر سفر به ایران برایش بسیار خطرناک است.
خبرنگار شبکه رادیو تلویزیون شمال آلمان (NDR)، وابسته به شبکه سراسری (ARD)، مصاحبهای با او انجام داده و از این خبرنگار در مورد دلایل چشمپوشی از سفر و شرایط فعالیتش به عنوان یک خبرنگار خارجی در ایران پرسیدهاست.
امیری در پاسخ به پرسش چرا سفر به ایران در حال حاضر برای او بسیار خطرناک است؟، این مسئله را نه تصمیم خود دانست و گفت که این تصمیم شبکه یک سراسری آلمان (ARD) است. او هم گفت که وزارت خارجه آلمان هشدارهایی در مورد سفر او به ایران داده بود و این نگرانی وجود داشت که او به عنوان گروگان سیاسی از سوی نیروهای امنیتی ایران بازداشت شود.
امیری همچنین به روابط ایران و غرب و تیره شدن این روابط در ماههای گذشته و همچنین احتمال شکست برجام اشاره کرده و گفته دیگر به این نتیجه رسید که سفر به ایران در این شرایط بیمعنی است.
خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان با اشاره به تجربه فعالیت خبرنگاری خود در کشورهای مختلف و محدودیتها و موانعی که به عنوان یک خبرنگار در ایران با آن روبرو بوده، افزود که هیچ کشوری در این زمینه، قابل مقایسه با ایران نیست. به گفته او خبرنگار خارجی در این کشور به ندرت میتواند آزادانه از نقطهای به نقطه دیگری حرکت و فعالیت کند و کاملا تحت کنترل قرار دارد.
امیری ادامه داد که با این شرایط، اگر گزارشی هم تهیه و آماده انتشار میشد، روز بعد تمامی گزارشها به فارسی ترجمه و روی میز دستگاهها و نهادهای نظارتی و اطلاعاتی ایران گذاشته مىشود.
وی تاکید کرد: «رژیم ایران به خبرنگار شبکههای خارجی با دیده دشمن خود نگاه میکند. کمکهای تکنیکی از او دریغ میشود، به ندرت به کنفرانسهای مطبوعاتی دعوت میشود و به اطلاعات کمی دسترسی دارد. افزون بر همه اینها، به ندرت به او اجازه سفر به شهرهای دیگر یا اجازه فیلمبرداری در آنجا داده میشود».
ناتالی امیری در ۱۲ اردیبهشت در توییتی نوشت: «در ایران بازداشت شدم اما هیچگاه دربارهاش صحبت نکردم. از سوی نهادهای امنیتی مورد بازجویی قرار گرفتم و گذرنامهام را ضبط کردند».