«ایمپلنت بینی نورالینک» اولین بیمار ALS را شفا داد

برد اسمیت، مردی اهل آریزونا، سومین فرد در جهان و اولین فرد مبتلا به ALS است که تراشه مغزی نورالینک در مغزش کاشته میشود.
این تراشه توسط شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک توسعه داده شده و او را قادر میسازد تا دوباره با صدای اصلی خود «صحبت کند».
اسمیت از یک بیماری عصبی شدید رنج میبرد که باعث میشود او به جز چشمها و گوشههای دهانش، قادر به حرکت دادن هیچ قسمتی از بدنش نباشد و همچنین باعث شده است که توانایی صحبت کردن را نیز از دست بدهد. اما تراشهای که در مغز او کاشته شده به او اجازه میدهد تا تنها با استفاده از سیگنالهای مغزی خود نشانگر ماوس را روی مکبوک پرو کنترل کند، متونی را تایپ کند که بعداً با صدای مصنوعی مشابه صدای واقعی او که با استفاده از ضبطهای قبلی ایجاد شده، خوانده میشوند.
اسمیت در ویدئویی که در پلتفرم X منتشر شد، اظهار داشت: «اکنون میتوانم از طریق تلهپاتی یک کامپیوتر را کنترل کنم. زندگی زیباست.»
او توضیح داد که این دستگاه افکار عمیق او را نمیخواند، بلکه سیگنالهای عصبی را از ناحیهای از مغز که مسئول قصد و نیت حرکتی است، ثبت میکند. این سیگنالها هر ۱۵ میلیثانیه ارسال میشوند و توسط هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل میشوند تا تفسیر و به دستورات تبدیل شوند.
این تراشه با استفاده از یک ربات میکروسکوپی که مشابه «چرخ خیاطی» کار میکند، کاشته شد و نخهای الکترونیکی نازکی را با دقت بسیار بالا در مغز قرار داد، در حالی که از رگهای خونی اجتناب میکرد تا خونریزی به حداقل برسد. این دستگاه به صورت بیسیم و از طریق بلوتوث به کامپیوتر متصل میشود.
پیش از این فناوری، اسمیت برای برقراری ارتباط به یک دستگاه کنترل حرکات چشم متکی بود، اما این دستگاه کاربرد محدودی داشت و فقط در مکانهای تاریک به طور مؤثر کار میکرد. با نورالینک، او اکنون قادر است آزادانه در هر محیطی ارتباط برقرار کند.
ایلان ماسک در مورد این آزمایش اظهار داشت: «این تازه آغاز کار است. ما به قابلیتهای خارقالعادهای مانند بازیابی بینایی، کنترل دستگاهها از طریق تلهپاتی و حتی اشتراکگذاری افکار بین افراد دست خواهیم یافت.»