نتایج پژوهش جدید از کشف «باغ عدن» در مصر خبر میدهد

بر پایه نظریهای تازه که توجه بسیاری را جلب کرده، احتمال دارد باغ عدن یا بهشت زمینی نه در منطقه بینالنهرین، بلکه در مصر و در نزدیکی هرم بزرگ جیزه واقع شده باشد.
کنستانتین بوریسف، مهندس کامپیوتر، در مقالهای در نشریه «کشف باستانی» به این نتیجه رسیده و ادعا کرده است که جغرافیای ذکرشده در کتاب مقدس با موقعیت مکانی مصر بیشتر تطابق دارد.
طبق آنچه در کتاب مقدس آمده، باغ عدن محل زندگی نخستین انسانها یعنی آدم و حوا بوده است. در این روایت، رودخانهای از بهشت جاری میشود و به چهار شاخه گیحون، پیشون، دجله و فرات تقسیم میگردد. پیشتر فرض بر این بود که این محل در عراق کنونی، جایی در مجاورت دجله و فرات قرار دارد. اما بوریسف با استناد به نقشهای مربوط به حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد، پیشنهاد میکند که چهار رودخانه مورد نظر، نیل (گیحون)، فرات، دجله و رود سند (پیشون) هستند که همگی از اقیانوس افسانهای موسوم به اوکنانوس سرچشمه میگیرند.
او همچنین ادعا میکند که درخت مقدسی که در روایتها آمده، در کنار هرم بزرگ مصر قرار داشته و حتی معماری داخلی این هرم از ساختار درخت الهام گرفته شده است. به باور او، شباهت بین پنج شاخه درخت مورد بحث و پنج ستون اتاقهای تخلیه فشار هرم، قابلتوجه است.
در سال ۲۰۱۲، شبیهسازیهایی از اتاق پادشاه درون هرم انجام شد که در آنها حرکت ذرات باردار، ویژگیهای نوری و الکتریکی هرم بررسی شد. نتایج نشان داد که این ذرات به سمت نوک هرم حرکت و در آنجا تجمع میکنند و در برخورد با نیتروژن و اکسیژن هوا، فوتونهایی درخشان در طیفهای سبز و بنفش منتشر میکنند که نمایی همچون درختی نورانی ایجاد میکند.
بوریسف برای تقویت فرضیهاش به نقشههای قرون وسطی مانند مپا موندی هرفورد اشاره میکند که در آن، زمین به صورت دایرهای ترسیم و بهشت در بخش بالایی و در کنار رودخانهای افسانهای نشان داده شده است. همچنین به نوشتههای تاریخنگار باستان، تیتوس فلاویوس یوسفوس، استناد میکند که رود نیل را همان گیحون معرفی کرده است.
به گفته او، حالا همه رودهای کتاب مقدس شناسایی شدهاند و تنها چیزی که باقی مانده، یافتن مسیر اوکنانوس است تا جای دقیق باغ عدن مشخص شود.