«نیوتن غزه»؛ نوجوان فلسطینی که تاریکی چادر خود را به روشنایی داد! (+تصاویر)
«حُسام العطار» نوجوان ۱۵ ساله فلسطینی با خلاقیت و نوآوری خود با سادهترین ابزار تاریکی چادر خود را به روشنایی داد.
«حُسام العطار» نوجوان ۱۵ ساله فلسطینی پس از آنکه با موفقیت توانست با استفاده از باد و سادهترین ابزار ممکن برق برای خانواده خود که در چادر زندگی میکنند، تولید کند، لقب «نیوتن غزه یا نیوتن فلسطینی» به وی دادهاند.
حسام العطار با استفاده از ابزار مستعملی که از بازار ضایعات جمع کرده، سیستم روشنایی برای خانواده خود درست کرده است. به همین خاطر به خاطر نبوغی که دارد مردم به وی لقب نیوتن غزه دادهاند.
حضور غافلگیر کننده آندرتیکر در دربی بزرگ ریاض! (+ویدئو)
وی گفت: "نیوتن زیر درخت نشسته بود که سیبی روی سرش افتاد و جاذبه را کشف کرد. و ما اینجا در تاریکی و تراژدی زندگی می کنیم و موشکها بر سر ما فرو میریزند، بنابراین من به فکر ایجاد نور افتادم و این کار را کردم."
پیش از آغاز حمله بیامان اسرائیل در تاریخ هفتم اکتبر «حسام العطار» دانشآموز مدرسه جبل المکبر در شمال غزه بود و پس از کوچ اجباری به همراه خانوادهاش از منطقه بیت لاهیا به النصر بیخانمان شدند. آنها سپس با پای پیاده به خان یونس کوچ کردند و در نهایت به رفح در نزدیکی مرز با مصر رسیدند.
اما این نوجوان فلسطینی در میان دشواریها و ظلمی که به او تحمیل شده، روزنه امیدی را پیدا کرده تا بلکه شادی را برای خانوادهاش به ارمغان بیاورد.
خانواده العطار چادر خود را به کناره یک خانه یک طبقه وصل کرده و به حسام اجازه میدهند از پشت بام بالا برود و دو فن خود را یکی بالای دیگری قرار دهد تا مانند توربین بادی کوچک عمل کرده تا باتری دستگاه شارژ شود. سپس فنها را به سیمهایی که از داخل خانه عبور میکنند وصل کرده و از سوئیچها، لامپها و یک تکه تخته سه لا نازک که به داخل چادر کشیده شده، استفاده کرده تا یک سیستم نورپردازی سفارشی برای خانوادهاش ایجاد کند.
او گفت که دو تلاش اولش با شکست مواجه شد و مدتی طول کشید تا سیستم را توسعه دهد تا اینکه در تلاش سوم آن را به کار انداخت.
حسام گفت: "من شروع به توسعه بیشتر و ذره ذره کردم، تا اینکه توانستم سیمها را از طریق اتاق به چادری که در آن زندگی میکنیم، بکشم تا چادر نور داشته باشد."
وی افزود: " بسیار خوشحال بودم که توانستم این کار را انجام دهم، زیرا رنج خانوادهام، مادرم، پدر بیمارم و فرزندان کوچک برادرم و همه کسانی که اینجا از شرایطی که ما در آن زندگی می کنیم را کم کردم."
در میان ناامیدی، عطار همچنان رویاها و جاه طلبیهای خود را حفظ کرده است.
«نیوتن غزه» طی مصاحبهای این گونه خود را معرفی میکند و دستاوردش را شرح میدهد: «اسم من حُسام العطار است و اهل شمال نوار غزه هستم. آنها من را نیوتن فلسطینی خطاب میکنند. به خاطر جنگ، برق نیست بنابراین به فکر روشنایی این مکان افتادم. رفتم مغازه و دینام خریدم. هنگامی که دینام را بچرخانید، برق تولید میکند. سپس آن را روی سقف قرار دادم. بعدش پرهای خریدم و بالای هر کدام گذاشتم و سپس شروع به تولید برق کرد. اکنون در طول روز یا شب، هر وقت باد بوزد، برق تولید میشود. ای کاش باتری هم داشتم و آن وقت میتوانستم برق را هم ذخیره کنم. این ایده خیلی به من کمک کرد زیرا برادرم دو فرزند دوقلو دارد که هر وقت بیدار میشوند، اتاق تاریک است. اکنون آنها که بیدار میشوند، اتاق را در روشنایی میبینند و دیگر نمیترسند.»
حسام میگوید: " بسیار خوشحالم که مردم در این اردوگاه من را نیوتن غزه مینامند، زیرا امیدوارم به آرزوی خود برسم که دانشمندی مانند نیوتن شوم و اختراعی ایجاد کنم که نه تنها برای مردم نوار غزه بلکه برای کل جهان مفید باشد."
«حُسام العطار» در ادامه توصیف وضعیت دردناک خود افزود: «ما پتو یا چیزی دیگری نداریم. ما روی زمین میخوابیم. ما از شمال غزه به رفح آمدیم. ما هیچ چیز جز لباسی که پوشیدهایم، نداریم. هواپیماها طی شب صداهایی ایجاد میکنند و کودکان میترسند. حتی صدای هواپیماها خود من را هم میترساند. صدای قایقهای موشکانداز در شب به گوش میرسد که مثل این میماند که دریا کنار ماست و آنها شلیک میکنند. ما جدا وحشتزده میشویم. افراد خلاق زیادی مثل من در غزه هستند اما هیچکس به اختراع آنها توجهی نمیکند. من از کشورهای عربی و کل جهان میخواهم که به این جنگ پایان دهند زیرا در این صورت من میتوانم رویاهایم را دنبال کنم و کودکان زیادی هستند که آنها هم میتوانند همین کار را انجام دهند.»