تصویر هوایی شگفتانگیز فضانورد ایرانی از طوفان نایجل
یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی ناسا و فرمانده ماموریت Crew-7 شرکت اسپیس اکس، تصاویر شگفتانگیزی را از طوفان نایجل از ایستگاه فضایی به اشتراک گذاشته است.
این فضانورد در توییتی نوشت: هنگامی که طوفان بزرگ را دیدم، برای عکس گرفتن از روی بازوی رباتیک «کانادارم۳» به طرف پنجره «کاپولا» رفتم. ایستگاه فضایی بینالمللی، یک موقعیت ارزشمند را برای مشاهده پدیدههای آبوهوایی گوناگون، چه از روی زمین و چه از طریق آزمایشهای متعدد بیرون از زمین ارائه میکند.
وی افزود: ما درست از روی چشم نایجل گذشتیم که به نظر من تا حدودی مانند قلب آن بود.
به گفته مقبلی، از زاویه دید کاپولا به نظر میرسد که طوفان نایجل، اقیانوس اطلس را در یک لایه متراکم از ابرهای طوفانی سفید پوشانده است. خدمه ایستگاه فضایی مستقیما از روی چشم نایجل عبور کردند و یک زاویه دید منحصربهفرد را برای مشاهده کردن طوفان ارائه دادند.
با اینکه انتظار نمیرود طوفان به خشکی برسد اما امواج بزرگی را به سراسر اقیانوس اطلس خواهد فرستاد و بارانهای زیادی را در اواخر این هفته به سواحل شرقی آمریکا خواهد برد.
اولین بار ماهواره عملیاتی زیستمحیطی زمینایستا (GOES) متعلق به «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا» (NOAA)، طوفان نایجل را که بین ۱۹ تا ۲۰ سپتامبر بر فراز اقیانوس اطلس در حال چرخش بود، مشاهده کرد.
تصاویر ماهوارهای که از این طوفان ثبت شده یک نمای هوایی را از چشم بزرگ طوفان و ابرهای پیچیده در حال چرخش به ثبت رساندند زیرا این دو ویژگی، سیستم طوفان را تقویت میکردند.
در ادامه ماهواره «سنتینل-۳» متعلق به «آژانس فضایی اروپا» نیز طوفان نایجل و چشم طوفانی بزرگ آن را در ۱۹ سپتامبر و درست زمانی که طوفان تقریبا در ۱۰۰۰ کیلومتری جنوب شرقی برمودا قرار داشت، مشاهده کرد.
این طوفان در آن زمان هنوز به عنوان طوفان رده یک طبقهبندی میشد.