گزارش تحلیلی | خامنهای: من با تلاش برای رفع تحریمها مخالف نیستم

علی خامنهای، رهبر ایران دیروز دوشنبه اعلام کرد که با تلاشهای دولت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، برای لغو تحریمهای اعمالشده توسط آمریکا مخالف نیست.
خامنهای در سخنانی که از تلویزیون ایران به مناسبت سال نو پخش شد، گفت: البته بنده نمیگویم دنبال رفع تحریمها نباشیم، اما اساس قضیه این است که کشور را طوری اداره کنیم که تحریمها ضربه اساسی نزند و این به عهده مسئولان است که باید این را انجام دهند.
خامنهای از دولت ابراهیم رئیسی خواست تا با هدف شکوفایی اقتصاد خارجی ایران به توافقات منطقهای قرارداد منعقد شود.
خامنهای گفت: مسئله اصلی امسال در ایران که مسئولان باید به آن توجه کنند، اقتصاد است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود تحریمها میتوان با انعقاد قراردادهای منطقهای، اقتصاد خارجی را رونق بخشید.
خامنهای افزود: «اقتصاد کشور نباید به تحریمهای آمریکا گره بخورد، تحریم ممکن است به نوعی تأثیر بگذارد، اما نباید تأثیر زیادی بر اقتصاد کشور بگذارد.»
خامنهای در خصوص صادرات نفت ایران علیرغم تحریمها، خواستار آن شد که درآمدهای نفتی، برای تقویت زیرساختهای کشور استفاده شود.
وی در ادامه گفت: «سیاستهای جدید نشان میدهد که با وجود تحریمهای آمریکا، میتوان تجارت خارجی را تقویت کرد، قراردادهای منطقهای را انعقاد کرد و وضعیت نفت را بهبود بخشید، اما افزایش درآمدهای نفتی نباید منجر به افزایش واردات شود.»
ایران ماهها در وین با قدرتهای بینالمللی با هدف دستیابی به تفاهمی برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) که ایالات متحده در اواسط سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، مشغول مذاکره بوده است.
بر اساس آنچه جوزپ بورل، هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد، مذاکرات هستهای در ۱۱ مارس ۲۰۲۲ به دلیل عوامل خارجی متوقف شد و تاریخ مشخصی برای از سرگیری مذاکرات هستهای ایران و گروه ۴+۱ (فرانسه، انگلیس، آلمان، روسیه و چین) تعیین نشده، در حالی که آمریکا به صورت غیرمستقیم در این مذاکرات مشارکت دارد.
به گزارش رسانههای اصلاح طلب از جمله روزنامه اعتماد، جریان اصلاحطلب در ایران از گشایش با غرب و توافق بر سر برنامه هستهای حمایت کرده، در حالی که جریان اصولگرای تندرو از انعقاد توافق هستهای با غرب بر اساس شرایط ایران حمایت میکند.
مذاکرات هستهای توسط شورای عالی امنیت ملی ایران و با هماهنگی دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران انجام می شود.
علی خامنهای، رهبر ایران، قدرت مداخله در سیاست خارجی ایران را دارد، زیرا او بالاترین مقام کشور بر اساس قانون اساسی است.