مشارکت بسیار ناچیز تهرانیها در دور دوم انتخابات مجلس
اخبار غیر رسمی از نتایج دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران از مشارکت بسیار ناچیز واجدین شرایط شهروندان تهرانی در این انتخابات خبر میدهد.
وزارت کشور ایران در گزارشی غیر رسمی از نتایج دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر تنها ۵۵۲ هزار رأی صحیح اخذ شده است.
طبق نتایج آرای اعلامشده بیژن نوباوه، عضو جبهه پایداری، با کسب ۲۷۱۰۹۴ رأی، به عنوان نفر اول حوزه انتخابیه تهران، و محمد سراج، ابوالفضل ظهرهوند، حسین صمصامی، زهره لاجوردی، احمد نادری، ابراهیم عزیزی، سمیه رفیعی، پیمان فلسفی، ابوالقاسم جراره، مرتضی محمودی، مجتبی رحماندوست، عبدالحسین روحالامینی، مجتبی زارعی، زینب قیصری، علیرضا سلیمی نیز به ترتیب دیگر نامزدهای انتخابشده در این حوزه لقب گرفتند تا عمده نامزدهای فهرست حامی دولت ابراهیم رئیسی از حوزه انتخابیه تهران وارد مجلس شوند.
علیرغم اینکه اغلب خبرگزاریهای داخل ایران از مشارکت باشکوه و حماسی مردم در دور انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر دادند، روزنامه فرهیختگان روز شنبه، ۲۲ اردیبهشت، میزان مشارکت شهروندان تهرانی در مهمترین حوزه کشور را تنها ۸ درصد اعلام کرد.
گزارشهای غیررسمی حاکی از رویگردانی بیش از ۹۲ درصد شهروندان تهرانی از مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.
همچنین در دور اول این انتخابات که در ۱۱ اسفند سال قبل برگزار شد پایینترین نرخ مشارکت در کشور با آرای ۴۱ درصدی رقم خورد که تنها ۲۶ درصد سهم حوزههای تهران بود.
یکی از اتفاقاتی که منجر به کاهش نرخ مشارکت مردمی در انتخاباتهای اخیر و سیر نزولی آرا شد اعتراضات مردمی و جان باختن مهسا امینی در پی بازداشت توسط گشت ارشاد عنوان شده است.
میزان کاهش مشارکت در این انتخابات به اندازهای بود که نیروهای جریان اصلاحطلب که اغلب در هر شرایطی در انتخابات شرکت میکردند نیز از مشارکت خودداری کردند.
یکی دیگر از دلایل عدم مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات فایل صوتی لو رفته منتصب به محمد خاتمی رییسجمهور سابق ایران بود که یک روز پیش از انتخابات منتشر شد و صحبتهای صریح او در مورد خودداری از شرکت در انتخابات خبرساز شد.
مشارکت ۸ درصدی شهروندان تهرانی در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی که به عدد ۵۵۲ هزار نفر رسید از میان ۷.۵ میلیون نفر واجد شرایط صورت گرفت.
حوزههای انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارسآباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرمآباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیهای بودند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شد.