عبدالله عبدالله: جنگ افغانستان برنده و بازنده ندارد و مشکلات باید از راه مذاکره حل شوند
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی در نشست افتتاحیه «مذاکرات صلح بین الافغانی» گفت: «ما با نیت نیک برای تحقق صلح دایمی و مذاکرات و بحثهای صادقانه برای رسیدن به توافق جامع میان دو طرف به اینجا آمدهایم.»
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی در نشست افتتاحیه «مذاکرات صلح بین الافغانی» گفت: «ما با نیت نیک برای تحقق صلح دایمی و مذاکرات و بحثهای صادقانه برای رسیدن به توافق جامع میان دو طرف به اینجا آمدهایم.»
او در سخنرانی خود همچنین گفت: «ما میخواهیم تمام مردم افغانستان باردیگر زیر یک سقف واحد بعد از ۴۲ سال فراز و فرود، تجاوز، جهاد و مقاومت متحد شوند. روایتها و برداشتها شاید متفاوت باشند، اما همهی ما میدانیم که در جریان این سالها چه اتفاقی افتاده و اکنون در کجا قرارداریم.»
رئیس شورای عالی مصالحه بیان کرد: «ما در این مرحله باید از فرصت استثنایی که برای صلح به دست آمده استفاده نماییم و آیندهی جدیدی را که مورد قبول و حمایت تمام شهروندان افغانستان باشد مشترکا تعریف نماییم.»
عبدالله تاکید کرد: «ما عقیدهی راسخ داریم که صلح با عزت و پایدار زمانی تأمین شده میتواند که متضمن حفظ استقلال، آزادی، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و مشارکت سیاسی فراگیر باشد و از حمایت همه جانبهی ملت افغانستان بر خوردار باشد.»
رئیس شورای عالی مصالحه ملی خاطرنشان کرد: «حرکت به طرف آیندهی بهتر نیازمند گذشت، اولویت دادن به صلح به جای جنگ و توافق برای بحث روی قضایایی اختلافی میباشد. ملتهای دیگر نیز چنین تجربهای را در تاریخ خود دارند. مطمئن هستم که به کمک خداوند و درس از گذشته ما نیز میتوانیم در مسیر صلح و آشتی گامهای موثری برداریم.»
او تاکید کرد: «ما خواهان اعلان آتش بس بشردوستانه میباشیم. اعلان آتش بس بشردوستانه سبب میشود تا کمکهای بشری و برنامههای توسعهای به تمام بخشهای افغانستان برسد و مردم ما از آن مستفید گردند. حفظ زیربناهای ساخته شده در کشور از وظایف همه ما است. پروژههای بزرگ زیربنایی به گروه خاصی تعلق ندارند بلکه به نفع تمام مردم افغانستان میباشند.»
وی افزود: «تحقق آرزوی افغانستان به عنوان نقطهی وصل منطقه و استفاده از فرصتهای موجود در کشور و در منطقه منوط به صلح میباشد. این تحول میتواند نقش عمدهای در بهبود وضع اقتصادی مردم منطقه ایفا نماید. فقر و بیکاری ریشه در جنگ دارند. صلح در افغانستان سبب جلب سرمایهگذاری میگردد.»
در همین حال، ملاعبدالغنی برادر، رئیس هیات مذاکره کننده طالبان، در این نشست گفت: «ما میخواهیم که افغانستان مستقل، پیشرفته و دارای یک نظام اسلامی باشد.»
او بیان کرد: «ما به دنبال نظامی هستیم که تمام شهروندان افغانستان در آن خود را ببینند و به صورت برادرانه زندگی کنند و خواهان استقلال و توسعه در افغانستان هستیم.»