ویدئو | کشف سرستون باستانی در نزدیکی جاده تخت جمشید: ماجرا چه بود؟

در روزهای اخیر، ویدیویی از سوی یکی از شهروندان در فضای مجازی منتشر شد که در آن قطعه سنگی با شباهت زیاد به سرستونهای تخت جمشید مشاهده شده و گفته میشود در جاده تخت جمشید کشف شده است. اما آیا این ادعا واقعیت دارد؟
این قطعه سنگ که به گفته فرد یابنده، در حاشیه جادهای نزدیک مجموعه تخت جمشید کشف شده، به مسئولان این مجموعه تحویل داده شده است.
به دنبال انتشار این فیلم، ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس، با تأیید اصالت این قطعه سنگ، توضیح داد که این شیء تاریخی در تاریخ ۱۳ فروردین سال ۱۴۰۴ توسط فردی که در ویدیو حضور دارد، در محدوده اطراف تخت جمشید کشف و به یگان حفاظت مستقر در مجموعه جهانی تخت جمشید تحویل داده شده است.
وی در ادامه افزود که هیچگونه سنگ یا قطعهای از سازههای تخت جمشید جدا یا سقوط نکرده و محل کشف این سنگ بخشی از محدوده میان تخت جمشید و نقش رستم، یعنی شهر باستانی پارسه است. به گفته او، این منطقه دارای آثار سطحی و زیرسطحی متعددی است و گاه برخی از این اشیا به مرور زمان و به دلیل عوامل طبیعی یا انسانی از دل خاک بیرون میآیند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس همچنین تأکید کرد که مجموعه شهر باستانی پارسه یکی از مناطق غنی از نظر آثار تاریخی است و بروز چنین کشفیاتی در اثر عواملی مانند بارندگی، تردد وسایل نقلیه و فرسایش طبیعی، امری بعید نیست. خوشبختانه در این مورد خاص، شیء کشفشده بدون آسیب و با همکاری شهروندان، به دست متخصصان میراث فرهنگی رسیده است.
اقلیدی همچنین یادآور شد که تنها حفاری باستانشناسی رسمی در محدوده شهر پارسه طی سالهای اخیر، مربوط به منطقه تل آجری بوده و در حال حاضر نیز برنامههایی برای آغاز کاوشهای جدید در نظر گرفته شده است.
این محدوده در حریم حفاظتی تخت جمشید و نقش رستم قرار دارد و با توجه به اهمیت آن، تحت نظارت کامل میراث فرهنگی قرار گرفته است.