نتیجه دومین پیوند کلیه خوک به انسان چه بود؟
پس از ریچارد اسلیمن ۶۲ ساله که تنها دو ماه با کلیه خوک پیوندی دوام آورد، دومین فردی که کلیه خوک اصلاحشده ژنتیکی را نیز دریافت کرد، تقریباً سه ماه پس از عمل پیوند عضو درگذشت، تا برخی، از آن به عنوان یک پروژه شکستخورده یاد کنند.
منابع رسمی نیویورک اعلام کردند، لیزا پیزانو زن ۵۴ ساله اهل نیوجرسی، که پیوند کلیه خوک روی او انجام شده بود، روز یکشنبه پس از گذشت ۳ ماه از عمل جراحیاش، به دلیل تضعیف جریان خون ناشی از مصرف برخی داروهای قلبی درگذشت.
پیزانو که علاوه بر نارسایی کلیه مشکل نارسایی قلبی نیز داشت، در ۱۲ آوریل، هشت روز پس از عمل جراحی برای کاشت پمپ مکانیکی قلب، کلیه خوک را دریافت کرد. به گفته جراحان، این نخستینباری بود که دو فناوری مختلف پزشکی در یک بیمار صورت میگرفت.
پیزانو دومین بیماری بود که برای چنین پیوندی زیر تیغ جراحی رفت. اولین نفر، مردی ۶۲ ساله به نام ریچارد اسلیمن بود که تقریبا پس از گذشت دو ماه از دریافت کلیه خوک پیوندی، در ماه مه، در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون درگذشت.
این درحالیست که جراحان معتقد بودند کلیه خوک پیوندی در بدن انسان حداقل تا دو سال به دوام زندگی بیمار کمک خواهد کرد. با مرگ دومین بیمار جراحیشده تحت این پروژه، برخی از کارشناسان عملا این پروژه را شکستخورده میدانند.