توقف «پیام مرگ»؛ یک عنکبوت بسیار سمی میتواند ناجی انسانها شود
گروهی از دانشمندان دانشگاه کوئینزلند به این نتیجه علمی رسیدهاند که میتوان از سم یکی از کشندهترین عنکبوتهای جهان به عنوان یک درمان نجاتدهنده برای حملات قلبی در انسانها استفاده کرد.
عنکبوتهای وب قیفی استرالیایی به دلیل سمی بودن شدیدشان شهرت وحشتناکی دارند، اما در عین حال میتوانند زندگی انسان را نیز نجات دهند.
پروفسور ناتان بالبانت و پروفسور گلن کینگ از مولکولی که در سم عنکبوت یافت شده دارویی به نام Hi1a ساختهاند.
آنها پس از یک سری آزمایشات پیشبالینی دریافتند که این مولکول خاص میتواند از سلولها در برابر آسیب ناشی از حمله قلبی محافظت کند.
بالپانت توضیح داد: «به دنبال حمله قلبی، جریان خون به قلب کاهش مییابد که منجر به کمبود اکسیژن میشود و در نتیجه محیط سلولها اسیدی میشود و پیامی به سلولهای قلب میفرستد که بمیرند.»
وی افزود: با وجود چندین دهه تحقیق، هیچکس نتوانسته دارویی تولید کند که این سیگنال مرگ را در سلولهای قلب متوقف کند و این یکی از دلایلی است که بیماری قلبی همچنان عامل اصلی مرگ و میر در جهان است.
اما این دانشمند گفت Hi1a میتواند برای متوقف کردن این «سیگنال مرگ» موثر باشد.
دکتر بالپانت ادامه داد: «پروتئین Hi1a موجود در زهر عنکبوت کانالهای یونی حساس به اسید را در قلب مسدود میکند، بنابراین از مرگ جلوگیری میکند.
این مطالعه که در ژورنال قلب اروپا منتشر شد، بیان کرد که در حال حاضر، هیچ داروی تایید شده بالینی وجود ندارد که از مرگ سلولی پس از حمله قلبی جلوگیری کند.
داروی Hi1a معیارهای حیاتی را برای تبدیل شدن به یک درمان در طول آزمایشات پیشبالینی رعایت کرد، به این معنی که کارآزماییها اکنون میتوانند به مرحله بعدی پیشرفت کنند.
بالپانت گفت: «این آزمایشها گام بزرگی در جهت کمک به درک چگونگی عملکرد Hi1a به عنوان یک درمان، و فهمیدن زمان استفاده از میزان دوزهای آن در هر مرحله از حمله قلبی است.»