خط فقر در ایران دامنهدارتر شده است
شاخص خط فقر ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده، اما درآمد ماهیانه ۵۵ درصد خانوارهای ایرانی کمتر از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتومان است.
شاخص خط فقر ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده، اما درآمد ماهیانه ۵۵ درصد خانوارهای ایرانی کمتر از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتومان است. مرکز پژوهشهای مجلس پیشتر نسبت به مخاطرات اجتماعی برخاسته از فقر و فقر مطلق هشدار داده است.
ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای ایران میگوید با احتساب شاخص خط فقر که ۳میلیون و ۴۰۰هزار تومان تعیین شده، تعداد خانوارهای ایرانی زیر این خط ۵۵ درصد است.
مرکز پژوهشهای مجلس، پیشتر با در نظر گرفتن خط فقر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی، آمار این خانوارها را ۴۰ درصد اعلام کرده بود.
خبرگزاری خانه ملت به نقل از لارگانی مینویسد که تعداد زیادی از خانوادههای ایرانی با یارانه زندگی کرده و یا از طریق کمکهای مستمری سازمان بهزیستی و کمیته امداد امرار معاش میکنند: «با این وضعیت حتی عدهای شرایط آن را ندارند که تحت پوشش کمیته امداد و یا بهزیستی قرار بگیرند چراکه این افراد برای اینکه تحت پوشش این نهادها قرار بگیرند باید بالای ۶۰ سال سن داشته باشند یا از کار افتاده ۱۰۰ درصد بوده و یا بی سرپرست و بدسرپرست باشند».
طبق گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس در آذر ۹۷ تحت عنوان "خط فقر ایران در سال ۱۳۹۵ و مروری بر روش محاسبه آن" ارائه کرد، در سال ۱۳۹۵، حدود ۳ میلیون و ۴۴۰ هزار خانواده با جمعیتی بالغ بر ۱۳ میلیون و ۳۲۶ هزار نفر، یعنی نزدیک به ۱۶.۷ درصد کل جمعیت، زیر خط فقر مطلق زندگی میکردند.
این برآوردها بر اساس محاسبه هزینه خانوار و با در نظر گرفتن امکان دسترسی به ۲۱۰۰ کالری غذا و مقایسه آن با درآمد خانوار به دست آمده بود. بر اساس این محاسبات، ۱۵ درصد خانوادههای روستایی و ۱۲ درصد خانوادههای شهری و در مجموع ۱۴ درصد خانوارهای کل کشور در سال ۱۳۹۵ در فقر مطلق زندگی کرده و از تامین غذای کافی برنیامدهاند.