اختصاصی| نخستوزیر لتونی: آتشبس از سوی اوکراین برابر با ناپدید شدن این کشور است

کریسیانیس کارپینسک، نخست وزیر لتونی در گفتگوی اختصاصی با العین نیوز گفت که اگر کییف به طور یکجانبه جنگ را متوقف کند، به دلیل نابرابری دو کشور متخاصم، دیگر وجود نخواهد داشت.
نخست وزیر لتونی در حاشیه نشست سران اتحادیه اروپا، آمریکای جنوبی و کارائیب که در بروکسل پایتخت بلژیک با حضور ۶۰ رهبر برگزار شد، تاکید کرد که اگر روسیه جنگ را متوقف کند، پایان آن اجتنابناپذیر خواهد بود.
کارپینسک در بدو ورود به محل برگزاری اجلاس سران که از روز دوشنبه تا سهشنبه ادامه داشت با العین نیوز درباره چشمانداز پایان جنگ اوکراین و روسیه و اهمیت برگزاری این اجلاس گفت: «از دیدگاه اروپا، دو کشوری با هم در حال جنگ هستند، باید جنگ را متوقف کنند.»
وی افزود: اما شرکای ما باید درک کنند که اگر روسیه تجاوز را متوقف کند، جنگ به ناچار پایان خواهد یافت، اما اگر اوکراین جنگ را بصورت یک جانبه متوقف کند، وجود نخواهد داشت، زیرا جنگ بین دو کشور مشابه نیست، روسیه همواره یک استعمارگر بوده و اوکراین یک کشور مستعمره.
نخست وزیر لتونی در همین زمینه افزود: «وقتی دوستان ما در آمریکای جنوبی و کارائیب این پیشنهاد را درک کنند، در حمایت از اوکراین مانند سایر نقاط جهان تردید نخواهند کرد.»
کریسیانیس کارپینسک ابراز امیدواری کرد که این دیدارها در تغییر نظر شرکای لتونی در آمریکای جنوبی که عمدتاً در مورد محکوم کردن روسیه است، تأثیر مثبتی داشته باشد.
این مقام اروپایی خاطرنشان کرد که «این اجلاس نه تنها از نظر تجارت و اقتصاد، بلکه از نظر امنیت اروپا، امنیت غذایی در جهان و آمریکای جنوبی، منطقه کارائیب و آمریکا اهمیت زیادی دارد.»
نخست وزیر لتونی درباره جنگ اوکراین، افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی در جهان را ناشی از هزینههای بالای جنگ جاری در آنجا دانست و گفت: ما همچنین متوجه افزایش قیمتها در نقاط مختلف جهان هستیم.»
کارپینسک، در مورد موضوع آب و هوا که به عنوان «یکی از اولویتهای امنیت جهانی» مطرح میشود گفت: «فکر میکنم تابستان امسال بار دیگر به جهان یادآوری کرد که اتفاق خطرناکی در حال رخ دادن است. ما متوجه افزایش دما در جنوب ایالات متحده شدهایم. ایالتهای آمریکا و جنوب اروپا که به رکوردهای بیسابقه و تهدیدکننده زندگی رسیدهاند، در ده تا پانزده سال گذشته رخ نداده است.»
در همین راستا، رئیس دولت لتونی اظهار داشت که کشورهای اتحادیه اروپا دارای سیاستها و صندوقهای سبز برای حمایت از شرکتها و افراد برای تغییر روش خود هستند.
همچنین وی اظهار داشت که این یک ماموریت بسیار پرهزینه است. اگر ما میخواهیم کشورهای دیگر نیز همین رویکرد را دنبال کنند، سوال اینجاست که این عملیات چگونه تامین میشود؟ این یک مسئله بزرگ است.»
نشست سران کشورهای اتحادیه اروپا با همتایان خود از کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب با هدف تقویت روابط بین دو طرف در حال جنگ علیرغم اختلافات آنها به ویژه در رابطه با جنگ در اوکراین برگزار شد.
این نشست بین اتحادیه اروپا و گروه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) سومین نشست بین دو طرف و اولین آنها از سال ۲۰۱۵ است.
رهبران گردهم آمده از اروپا، آمریکای لاتین و کشورهای منطقه دریای کارائیب در تلاش هستند تا زمان از دست رفته در سالهای گذشته را به دلیل باد اختلاف نظر جبران کنند، اما همچنان موانع و دشواریهای بسیاری مانع از این نزدیکی شده است.