چشمانداز رابطه ایران و آمریکا در فردای انتخابات| دوگانه جنگ و مذاکره
علیرضا سلطانی تصريح كرد كه ترامپ و عواملش در دولت آمریکا علیرغم اعلام ظاهری آمادگی برای مذاکره با ایران، هیچ گام عملی و اطمینان بخشی در این زمینه بر نداشتند
علیرضا سلطانی گفت که ایران نیز مانند بسیاری از کشورهايى که موضع مشخصی در حمایت از یکی از دو کاندیدای انتخابات رياست جمهورى آمریکا نداشتهاند، موضع صریحی اعلام نکرد که تا قبل از انتخابات قابل دفاع است. منتها آنچه اهمیت دارد، فردای انتخابات و اعلام پیروز آن است که اگر بایدن باشد، طبیعتاً شرایط متفاوتی خواهد بود.
به گزارش همشهری آنلاین، استاد دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناس ارشد حوزه اقتصاد سیاسی بینالملل در ايران، گفت كه با وجود حساسیت جهانی نسبت به انتخابات رياست جمهورى آمریکا، اما شاید هیچ کشوری در شرایط حاضر به اندازه ایران نسبت به این انتخابات توجه و حساسیت ندارد چراکه ترامپ بن بستی که روابط ایران و آمریکا در دوره اوباما با برجام باز شده بود، با خروج از اين توافق دوباره بست.
علیرضا سلطانی افزود که برجام فرصت خوبی برای آغاز حل مناقشه ۴۰ ساله ایران و آمریکا بود که ترامپ آن را از بین برد و با این کار و بازگشت تحریمها شرایط بسیار سخت و طاقتفرسایی بر اقتصاد ایران و زندگی مردم حاکم شد که امروز این شرایط کاملاً برای همگان قابل لمس است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی تصريح كرد كه ترامپ و عواملش در دولت آمریکا علیرغم اعلام ظاهری آمادگی برای مذاکره با ایران، هیچ گام عملی و اطمینان بخشی در این زمینه بر نداشتند.
سلطانى در ادامه گفت که هرچند در این زمینه باید اذعان داشت که ایران نیز در مقابل تحرکات سیاسی آمریکا، سیاست فعال و کنشگرایی نداشت و عملاً با انفعال، سکوت و سیاستهای تهییجی به اعمال فشار بیشتر آمریکا بر کشور دامن زد. در واقع در مقاطعی ایران میتوانست حداقل با اتخاذ سیاستهای متوازن، توخالی بودن سیاست آمریکا برای مذاکره با ایران را به اثبات برساند که این اتفاق نیز صورت نگرفت.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد که در صورت پیروزی ترامپ که البته احتمال آن ضعیف است، هیچ مذاکرهای بین ایران و آمریکا در شرایط طبیعی صورت نخواهد گرفت چراکه اگر قرار بود مذاکرهای صورت گیرد، در دوره اول وی این اتفاق انجام میشد. البته دولت ترامپ در صورت حضور مجدد در کاخ سفید به نسبت دوره اول انگیزه بیشتری برای آغاز مذاکره با ایران خواهد داشت، اما عملاً زمینههای مذاکره بین ایران و دولت احتمالی دوباره ترامپ محتمل نیست چراکه دو کشور پیش شرطهایی برای آغاز مذاکره دارند که زمینههای ایجاد آن فراهم نیست.
سلطانی اظهار داشت که با توجه به سیاستهای اعلامی بایدن و دموکراتها، پیروزی احتمالی بایدن که نسبت به ترامپ قویتر است، به طور قطع بن بست ایجاد شده در روابط ایران و امریکا شکسته خواهد شد. بایدن اعلام کرد که به برجام باز خواهد گشت و تحریمهای یکجانبه ایران را بر خواهد داشت.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت که ایران نیز مانند بسیاری از کشورهايى که موضع مشخصی در حمایت از یکی از دو کاندیدای انتخابات رياست جمهورى آمریکا نداشتهاند، موضع صریحی اعلام نکرد که تا قبل از انتخابات قابل دفاع است. منتها آنچه اهمیت دارد، فردای انتخابات و اعلام پیروز آن است که اگر بایدن باشد، طبیعتاً شرایط متفاوتی خواهد بود.