دلیل توقف اجرای تصمیم طبقهبندی حوثیها در زمره گروههای تروریستی از سوی واشنگتن
حدود یک ماه پس از اعلام طبقهبندی مجدد حوثیها به عنوان گروههای تروریستی، دولت جو بایدن، چند ساعت پیش از اجراییشدن این تصمیم که قرار بود روز جمعه، ۱۶ فوریه تصویب شود، از به تعویق افتادن اجرای این تصمیم خبر داد.
رابرت وود، معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، خاطرنشان کرد که این تعویق با هدف رایزنی با طرفهای ذیربط صورت میگیرد و موضوع را به پیامدهای انسانی طبقهبندی در یمن مرتبط میکند. این بهانهای است که دولت بایدن پیش از این در ابتدای دوره خود به آن متوسل شده بود و به قیمتی تمام شد که امروز به آن رسیده است.
این اقدام علیرغم تشدید حملات حوثیها در دریای سرخ و ادامه حملات آمریکا و انگلیس علیه سایتهای این گروه در یمن صورت میگیرد.
دلایل واقعی تعلل واشنگتن در اجرای تصمیم طبقهبندی حوثیها چیست؟
حسین حنشی، سردبیر روزنامه المرصاد در گفتگو با شبکه اسکای نیوز عربی به تناقض در اظهارات آمریکا در خصوص موضوع اجرایی شدن طبقهبندی حوثیها به عنوان گروههای تروریستی اشاره کرد.
وزارت خارجه آمریکا اجرای تصمیم طبقهبندی حوثیها در فهرست گروههای تروریستی را در تاریخ اعلام شده اعلام کرد و شایعات منتشرشده در مورد موضوع تعویق صحت ندارد.
در بیانیههای داخل ایالات متحده در مورد تاریخی که اجرای تصمیمات اجرایی میشود، تفاوت وجود دارد.
وزارت خارجه آمریکا موضوع به تعویق انداختن فعالسازی تصمیم برای طبقهبندی حوثیها در فهرست گروههای تروریستی را تکذیب کرد.
جدی بودن موضع و تصمیم آمریکا برای بازدارندگی حوثیها قابل تصدیق نیست.
وجود یک ذهنیت غربی حوثیها را از سایر گروههای تروریستی متمایز میکند.
استناد به امور بشردوستانه برای جلوگیری از وارد شدن به درگیری با حوثیها از دلایل دیگر این تصمیم است.
باقی ماندن حوثیها به عنوان یک گروه حاکم در یمن به معنای ادامه تروریسم، خصومت، کشتار و محاصره است.
دولت دموکراتیک ایالات متحده در برخورد با اخوانالمسلمین و گروههای وابسته به ایران، از جمله حوثیها، به دلایل بشردوستانه استناد میکند.
تصمیم برای طبقهبندی مجدد حوثیها به عنوان یک گروه تروریستی از ابتدا تقریباً بیاثر بود و تاخیر در اجرای آن یک مشکل بزرگ است و چیزی جز تشدید مشکلات انسانی در منطقه را به دنبال نخواهد داشت.
دولت کنونی دموکرات آمریکا، امتداد دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین، در برخورد با گروههای اسلام سیاسی، اعم از سنی و شیعه، و تصمیمگیریهایش برای برخورد با آنهاست.
دولت دموکرات آمریکا در برخورد با این گروههای تروریستی و پرهیز از رویارویی با آنها، رویکردی راهبردی را دنبال کرد.
چه کسی از این تصمیم سود میبرد؟
در همین راستا، اریک هیوی، استراتژیست دموکرات، اشتیاق دولت آمریکا و وزارت خارجه آن برای اجرای این تصمیم علیه حوثیها را تایید میکند و هرگونه تعویق را به دلایل بشردوستانه و حفاظت از یمنیها در برابر پیامدهای این تصمیم انجام میدهد.
ایالات متحده و دولت بایدن به رغم وجود پیامدهای حوثیها برای فعالیتها در دریای سرخ، مایلند به تعادل در منطقه دست یابند.
در همه موارد، هنگام تلاش برای انتقال کمکهای بشردوستانه به کسانی که مستحق آن هستند، خطرات مستمری وجود دارد، زیرا گروههای تروریستی از آن بهرهبرداری میکنند، همانطور که برای حماس در غزه اتفاق میافتد.
باید با حوثیها به عنوان یک گروه تروریستی مشابه حماس، حزبالله و داعش برخورد کرد.
به عنوان یک گروه، مردم منطقه، خاورمیانه و جهان را به مرگ و نابودی تهدید میکند و آنها را از نظر نظامی باز میدارد.
ایالات متحده مواضع محکمی در قبال تروریسم اتخاذ میکند و در عین حال به دنبال ایجاد تعادل بین تأثیر این موضع بر مردم و یمنیها است.
این تصمیم به موقع اجرا میشود و حوثیها به فهرست تروریستی اضافه میشوند و با آنها به شدت برخورد میشود و این حملات به عنوان حملات تروریستی تلقی میشود.
به تعویق افتادن اجرای این تصمیم به مدت ۳۰ روز به دلایل بشردوستانه بوده و هیچ انگیزه سیاسی در آن وجود نداشته است.