رنانی: الان بهترین زمان مذاکره با آمریکاست| باید منافع ملی درک شود
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان: «ما باید خیلی سریع و قبل از اینکه اقتصاد ملی دچار آسیب جدی شود وارد مذاکره با آمریکا شویم»
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان: «ما باید خیلی سریع و قبل از اینکه اقتصاد ملی دچار آسیب جدی شود وارد مذاکره با آمریکا شویم».
روزنامه «شرق» نوشت كه شمار تحولات و وقایع یک دهه گذشته در ایران را میتوان در فهرستی بلند برشمرد. دکتر «محسن رنانی» این تحولات را در میانه دو زلزله نخست دهه و دو زلزله پایانی دهه میداند که آغاز آن سال ۱۳۸۸ بوده و پایان آن بهار سال ۱۴۰۰ خواهد بود و دیگر وقایع را که اتفاقا تحولات مهمی نیز بودهاند، پیامدها و پسلرزههای متأثر از آنها میخواند.
دکتر رنانی به انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰ اشاره میکند که از نظر او، صحنه بروز و نمایان شدن نتایج یک دهه تحولات در ایران خواهد بود و چه بسا فرصتی باشد برای آغاز تحولات جدید.
وی گفت که انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ممکن است بدون تنش و بدون هیچ حاشیهای برگزار شود یا ممکن است منجر به پدیداری موج تازهای از امید اجتماعی شود که به هجوم جدیدی به صندوقهای رأى خواهد انجاميد. اما به هر شکلی که برگزار شود و هر نتیجهای در پی دارد و هر کسی بر مسند ریاست جمهوری تکیه زند، پایان مرحله تحولات دهه گذشته و آغاز تحولات ساختاری جدید در ايران خواهد بود.
او معتقد است اکنون بهترین زمان برای انجام گفتوگو و تعامل با آمریکاست، چراکه نوعی توازن میان هر دو طرف برقرار است.
دکتر رنانی دل بستن به ناکامی دونالد ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا را دور از واقعبینی میداند و معتقد است نباید تصمیمگیری در این مورد را به بعد از انتخابات موکول کرد، زیرا بهترین معاملهها زمانی رخ میدهد که طرفین منفعت زیادی از مذاکره میبرند و اکنون به دلیل نیاز مبرم ترامپ در آستانه انتخابات، میتوان امتیازهای خوبی از آمریکا گرفته شد.
وی تأكيد کرد که کنشگران سیاسی و مدنی و روشنفکران و نخبگان داخل حکومت و حتی خارج از حکومت باید بیش از این مراقبت کنند؛ چراکه از نظرش معیار وطنپرستی آنها، معیار اصلاحطلبی آنها و معیار خیرخواهی آنها در این است که نشان بدهند در این گذرگاه تاریخی، تا چه حد به تنش و کشمکش ادامه خواهند داد یا از آن پرهیز خواهند کرد تا ايران به سمت تنش سوق داده نشود. اینجا بحث منافع فردی و حزبی و صنفی مطرح نیست و درک نکردن منافع عمومی و ملی میتواند خسارات جبرانناپذیری در پی داشته باشد.