رضا پهلوی: باید باورمند باشیم به انتخابات آزاد و حکومت مردم بر مردم
رضا پهلوی در واکنش به سخنان حسن روحانی در مراسم چهلویکمین سالگرد انقلاب ۵۷ درباره اهمیت انتخابات گفت: «تا روزی که نتوانیم رأی خود را آزادانه اعلام کنیم، هیچکس نمیتواند مدعی باشد که میتواند آینده ایران را رقم بزند.»
شاهزاده رضا پهلوی در حاشیه دیدار خود با اعضای کنگره آمریکا گفت که مردم ایران سالها است در خفقان زندگی میکنند و انتظارشان از جهان آزاد این است که شنونده خواستههای آنها باشد، نه خیمهشببازیهای حکومت ایران.
رضا پهلوی در واکنش به سخنان حسن روحانی در مراسم چهلویکمین سالگرد انقلاب ۵۷ درباره اهمیت انتخابات گفت: باید فاتحه انتخابات و نظامی را خواند که در رأس آن یک حاکم غیرمنتخب حق تصمیمگیری نهایی را دارد.
شاهزاده رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران، روز سهشنبه، ۲۲ بهمن، همچنین با تأکید بر باورمندی به انتخابات آزاد افزود: «تا روزی که نتوانیم رأی خود را آزادانه اعلام کنیم، هیچکس نمیتواند مدعی باشد که میتواند آینده ایران را رقم بزند.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در مراسم راهپیمایی سالگرد انقلاب ۵۷ با بیان اینکه اگر رژیم گذشته «به مردم اجازه انتخاب میداد، نیازی به انقلاب نبود»، حضور مردم در انتخاباتهای گوناگون در ۴۱ سال گذشته را نشانه وفاداری به انقلاب و پیروی از آن عنوان کرد.
او تاکید کرد که مبارزه با حکومت های سرکوبگر چون حکومت رژیم ایران یک شبه به نتیجه نمی رسد و نیاز به داشتن استقامت و پشتکار و باورمند بودن دارد. به گفته او، خیابان های خلوت در شهرهای ایران در روز سالگرد پیروزی انقلاب نشانگر پشت کردن مردم به حکومت است.
آقای پهلوی ضمن بیان این مطلب، انتخابات در ایران را با توجه به وجود رهبری که تمام قدرت را در اختیار دارد بیمعنی دانست و گفت که رژیم ایران خواستار برگزاری رفراندوم در فلسطین است، اما به خواسته مردم ایران برای برگزاری رفراندوم عمل نمیکند.
وی نیز با اشاره به ضرورت مبارزه با رژیم سرکوبگر تا سرنگونی آن تأکید کرد که «هدف فقط تغییر نظام نیست، هدف داشتن آیندهای بهتر است».
رضا پهلوی در دیدار خود با این مقامات آمریکایی گفته است که «جهان آزاد به جای سیاست شکستخورده تغییر رفتار رژیم، باید سیاست تعامل و گفتوگو با مردم ایران را در پیش بگیرد».
شاهزاده پهلوی همچنین اضافه کرد که فراتر از مشارکت نکردن در انتخابات و «مشروعیت ندادن به نظام» این است که «ما چگونه بتوانیم بدون اینکه کار به خشونت بکشد، با مقاومت مدنی و مخالفت سرسخت، هم به خودشان و هم به دنیا نشان بدهیم که خواسته واقعیمان چیست».
او در پایان این گفتوگو با بیان این که «مبارزه با حکومتهای توتالیتر و سرکوبگر صحبت یک شب نیست»، به «ریزشها» در بدنه جامعه ایران اشاره کرد و افزود: «بیشترین امکان ریزش را باید برای کسانی فراهم کرد که گیر کردهاند و میخواهند به جامعه ملحق شوند، بدون این که تهدید شوند به این که آیندهای نخواهند داشت؛ از جمله نیروهایی که نظام سعی کرده از آنها بهعنوان وسیله سرکوب استفاده کند.»