زیباکلام: هیچیک از بنبستها را نمیتوان با مراجعه به قانون اساسی حل کرد
بزرگترین اشکال قانون اساسی ایران این است که توسط حقوقدانها نوشته نشدهاست
استاد دانشگاه تهران گفت: «بیش از ۴۰ سال از تصویب قانون اساسی ایران میگذرد و هیچیک از بنبستهای کشور را نمیتوان با مراجعه به آن حل کرد».
به نقل از خبرگزاری ایلنا، صادق زیباکلام عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در نشست «بازنگری در قانون اساسی» که از سوی حامیان جامعه مدنی (حجم) و انجمن حقوقشناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گفت: «معتقدم قانون اساسی ایران حقوقی نیست. بزرگترین اشکال قانون اساسی ایران این است که توسط حقوقدانها نوشته نشدهاست. اکثریت اعضای نخستین مجلس خبرگان که این وظیفه را داشتند، شامل روحانیون بودند که تخصص فقه داشتند».
این استاد دانشگاه گفت: «حاصل آن شد که قانون اساسی که به تصویب رسید و به همهپرسی گذاشته شد، سرشار از عبارات فصیحی بود که به اقتصاد و سیاست و اجتماع و فرهنگ و مجازات و غیره اشاره داشت بدون اینکه توانسته باشد راهگشای عملی باشد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: «بیش از چهل سال از تصویب قانون اساس میگذرد که هیچ یک از بنبستهای کشور را نمیتوان با مراجعه به قانون اساسی حل کرد. نتیجه آن شده که به جای اینکه کشور بر اساس قانون اداره شود، بر اساس خواست حکومت اداره میشود».
زیباکلام گفت: «در ایران به واسطه همان ایراد اساسا حدود اختیارات حاکمیت روشن نیست و حکومت هر تصمیمی که بگیرد، درست بودهاست».
وی خاطرنشان کرد: «کلیگویی در مورد اختیارات حکومت تنها نقایص آن نیست؛ اصول حقوق شهروندی و پاسخگو بودن هم از جمله مواردی است که در آن اشکالاتی در قانون اساسی وجود دارد».
این استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در پایان گفت: «یکی از مهمترین اموری که در قانون اساسی کشورهاست، حقوق ملت و شهروندان است و یکی از مهمترین حقوق ما مالکیت است و در اصل ۴۷ قانون اساسی ایران یک خط راجع به مالکیت گفتهاست».