تجاوز جنسی به سربازان زن ارتش اسرائیل پس از ۷ اکتبر؛ حقیقت تصویر وایرال شده چیست؟
با ادامه عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه، حسابهای در شبکههای اجتماعی عربی تصویری را منتشر کردند که گفته میشود سه زن سرباز زن اوکراینی الاصل در ارتش اسرائیل را نشان میدهد که در طی یک ماه توسط همقطارانشان مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند.
تصویر سه زن جوان را با لباس نظامی نشان میدهد. اما این عکس در واقع مربوط به سربازان زن در ارتش اسرائیل است که بیش از یک دهه پیش منتشر شده است.
در توضیح این تصویر آمده است که آنها اصالتاً اوکراینی بودند و پس از ۷ اکتبر در ارتش اسرائیل داوطلب شدند و سپس برای هفتهها توسط همقطارانشان مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند.
این تصویر در شبکههای اجتماعی به ویژه فیسبوک و ایکس (توییتر سابق) پربازدید شده است.
تیراندازی سرباز بازگشته از جنگ غزه به همقطارانش در نتیجه کابوس شبانه!
از زمان حمله بیسابقه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، صحبتهای زیادی در مورد تجاوزات جنسی منتسب به هر دو طرف مطرح شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اسرائیل حماس را متهم به تجاوز به زنان اسرائیلی در حمله خود کرد که در آن حدود ۱۱۶۰ نفر کشته شدند که اکثر آنها غیرنظامی بودند.
این درحالی که حماس، اتهام خشونت جنسی را بارها تکذیب کرده است.
تیمی از سازمان ملل نتیجهگیری کرده است که «دلایل قابل قبولی برای این باور» وجود دارد که خشونت جنسی، از جمله تجاوز و تجاوز جمعی، در جریان حملات روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل اتفاق افتاده است.
گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد روز دوشنبه در گزارشی اعلام کردند که «دلایل قابل قبولی برای این باور» وجود دارد که خشونت جنسی، از جمله تجاوز و تجاوز جمعی، در جریان حملات روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل اتفاق افتاده است.
آنها همچنین گفتند که «اطلاعات قانع کنندهای» وجود دارد که گروگانها در معرض خشونت جنسی بودهاند.
حماس انکار کرده که مهاجمان این گروه در جریان آن حمله به زنان تعرض جنسی کردهاند.
تیم سازمان ملل گفت که همچنین اطلاعاتی درباره خشونت جنسی علیه مردان و زنان فلسطینی بعد از حمله ۷ اکتبر در بازداشتگاهها، در جریان یورش به خانهها و در ایستهای بازرسی دریافت کرده است.
اسرائیل ادعایی مشابه که قبلا از سوی هیاتی از کارشناسان مستقل سازمان ملل مطرح شده بود را به عنوان ادعایی «قابل سرزنش و بیپایه» رد کرده بود.
اما با بررسی این تصویر مشخص شده است که این عکس در سالهای گذشته در شبکههای اجتماعی و سایتهای مرتبط با امور نظامی منتشر شده است که این موضوع را تکذیب میکند که این زنان جوان پس از ۷ اکتبر در ارتش اسرائیل داوطلب شده و مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند.
بر اساس دادههای وب سایت "TinEye"، تاریخ انتشار این تصویر در اینترنت به سال ۲۰۰۹ باز میگردد.