اختصاصی| سیمون استیل از کاپ۲۸ به عنوان یک اجلاس برای اصلاح دوره یاد کرد
سیمون استیل، مدیر اجرایی کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی، به العین نیوز گفت که کاپ۲۸ یک گام اصلاحکننده است.
مدیر اجرایی کنوانسیون تغییر اقلیم در گفتگو با العین نیوز تایید کرد که تصمیم آخرین کنفرانس طرفین کاپ۲۸ در مصر در اواخر سال گذشته مبنی بر ایجاد صندوقی برای جبران خسارات عواقب ناشی از تغییرات آب و هوایی، گرفته شد. تغییر اقلیم، یکی از تصمیمات تاریخی در فرآیند اقدام جهانی اقلیم است.
سیمون استیل همچنین امیدوار است که نشست بعدی کنفرانس احزاب کاپ۲۸ در امارات، گامی در جهت درست برای دستیابی به اهداف بلندپروازانه توافقنامه پاریس و جلوگیری از افزایش گرمایش جهانی بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به نرخهای پیش از صنعت باشد.
استیل اضافه کرد: برگزاری کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی کاپ۲۸ در امارات متحده عربی، با توجه به برگزاری آن در یکی از مناطق تولیدکننده سوخت فسیلی جهان از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر بخواهیم، در نهایت از اقدام اقلیمی حمایت میکند.
کاهش سطح گرمایش جهانی به میزان بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از نرخهای پیش از صنعتی شدن، مطابق با اهداف توافقنامه پاریس ۲۰۱۵، نیاز به حجم گستردهای دارد. تحولات در همه جوامع و بخشهای تجاری ایجاد شده و مهم است که این منطقه مرکز این تحول مطلوب باشد.
وی بیان کرد: شمال آفریقا و غرب آسیا نیز کانون نمونهای برای اثرات منفی است که ممکن است در اثر تغییرات اقلیمی جمعیت کشورهای منطقه دچار آن شوند و در نتیجه اقدامی برای کاهش این پدیده صورت نگیرد؛ با توجه به اینکه این منطقه در حال حاضر یکی از مناطق با بالاترین دما و بدترین خشکسالی در کره زمین است.
وی تصریح کرد: دبیرخانه کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (UNFCCC) در بیست و هشتمین اجلاس کنفرانس اعضا در امارات متحده عربی به دنبال تمرکز بر موضوع ارزیابی جهانی است، فرآیندی که طی آن همه کشورها ارزیابی خود را از پیشرفت در جهت دستیابی به اهداف توافقنامه پاریس بررسی میکنند.
این روند کشورهای مختلف را در فرصتی تعیینکننده قرار میدهد تا بر سر برنامههایی برای اقداماتی مشخص توافق کنند که میتواند ما را به اهدافی که بر سر آن توافق کردهایم و باید تا پایان ۲۰۳۰ اجرا کنیم، به توافق برسانند.
وی ادامه داد: چنین طرحهای عملی میتواند نقشه راه اقدامات اقلیمی طی چند دوره آینده برای دستیابی به اهداف مورد توافق باشد و علاوه بر تامین مالی و فناوری و ظرفیتسازی، باید شامل رویههای دقیقی برای بخشها و موضوعات مختلف از جمله سازگاری با پیامدهای تغییرات اقلیمی و جبران خسارات نیز باشد. شاید چنین نقشه راهی تنها محدود به ارائه طرحهایی بر اساس گزینههای موجود نباشد، بلکه شامل اقدامات عملی برای تامین مالی برنامههای اصلاحی، تقویت حس مسئولیتپذیری سیاسی و مشارکتهای همکاری به منظور افزایش اقدامات اقلیمی نیز میشود. ما امیدواریم که کنفرانس کاپ۲۸ نقطه شروعی برای اصلاح مسیر دستیابی به اهداف توافق پاریس باشد.